indiePon - Indul a farmerek ligája, százezer euróért

Olvashattok még például a Star Control: Origins visszatéréséről, némi sci-fi régészkedésről, vagy a legjobb forrócsoki-szimulátorról, de bezsákolhattok egy ingyenes játékot is.

indiePon - Indul a farmerek ligája, százezer euróért

Esport-liga indul a Farming Simulator 19-hez

A fejlesztő Giants Software bejelentette, hogy a játék az esportok mezejére lép, és saját ligát indít idén.

Úgy látszik, a tavalyi Farming Simulator-bajnokságok sikere arra ösztönözte a stúdiót, hogy létrehozzák a franchise első, teljes értékű esport-ligáját. Tíz verseny lesz Európában ebben az évben, ahol pontok mellett értékes nyereményeket is kiosztanak. A szezon végén a legjobb csapatok mérik össze tudásukat a Farming Simulator Champion címért, amivel nem mellesleg százezer euró is jár.

Nyilván nem ez az a játék, ami azonnal eszünkbe jut, ha az esport kerül szóba – mi lesz, traktorokkal versenyzünk a szántóföldön? Vagy a földművelő szerszámokat kell felismerni? Nem.

Tavaly, a bajnokságokon olyan feladatok voltak, mint például az, hogy ki tud több szalmabálát legyártani, és közülük húsz darabot felpakolni a bálás kocsira a legrövidebb idő alatt. Az új liga azonban nem ezt nyújtja majd: 3v3 mód jelenik meg nemsokára, melyben a valódi földművelő munkákat, például a betakarítást ötvözik szórakoztató és kihívásokkal teli játékelemekkel. A Giants Software munkatársai között mindenesetre számos esport-rajongó található, akik alig várják, hogy megmutathassák: a farmerkedés egyszerre lehet jó mulatság és versengés is.

Ismét elérhető a Steamen a Star Control: Origins

Az idei év első indiePonjában olvashattatok arról, hogy a fejlesztő Stardock és a Star Control eredeti alkotói, Fred Ford és Paul Reiche közötti jogvita miatt a játék eltűnt a Steamről, és valószínűnek látszott, hogy a GOG-on sem húzza sokáig – nem is tette.

Most viszont újra elérhető a Valve boltjában, bár azt nem tudni, hogy mi változott a háttérben. A Stardock vezérigazgatójának, Brad Wardellnek twitteres üzenete azt sejteti, hogy a stúdió, a GOG és a Valve, illetve Reiche és Ford kötött valamilyen megállapodást, de részleteket nem közölhet a nyilvánossággal.

A játék GOG-os verziója egyelőre nem tért vissza.

Megjelent a The Hong Kong Massacre

Az akciófilmek által ihletett, felülnézetes lövöldére öt évet kellett várnunk, a végeredmény pedig nem kevésbé erőszakos, mint a prototípus.

Sok változás van persze: magasabb felbontás, jobb animációk, hangosabb fegyverek és még jobban szétfröccsenő vér vár ránk. A történet hőse egykori rendőr, aki társának gyilkosain akar bosszút állni. Minden lövés halálos, tehát nagyon figyelnünk kell a környezetünkre, és kihasználnunk a fedezékeket.

A The Hong Kong Massacre január 28-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Sztoritrailert kapott a Heaven’s Vault

Az 80 Daysről és a Sorcery!-ről ismert Inkle stúdió új, sci-fi régészkedős játékáról csaknem egy éve, tavaly márciusban írtunk. Azóta nagyjából csend volt a projekt körül, bár eredetileg 2018-ban jelent volna meg, de most új előzetest kaptunk, melyből kiderülnek a számos elágazással rendelkező történet egyes elemei.

A főhős Aliya Elasra archeológus, és robot barátja, Six. A páros egy robotikával foglalkozó, eltűnt tudós után kutat, miközben csodálatos helyszíneket fedeznek fel, a történelem elveszett részeit ássák elő, és elfelejtett nyelveket próbálnak lefordítani.

A rég halott kultúrák mellett Aliya élő emberekkel is találkozik, új barátokat szerez, és igyekszik túljárni a rosszfiúk eszén. A fejlesztők ígérete szerint a múltról megtudott információk hatással lesznek a jövőre, de az általunk összerakott idővonal nem biztos, hogy az igazinak bizonyul majd.

A Heaven’s Vault megjelenését tavaszra tervezik, hírekért továbbra is a hivatalos oldalt érdemes követni.

Ingyenes a GOG-on a Distraint: Deluxe Edition

A Distraint egy 2D-s pszichohorror-kalandjáték, mely eredetileg 2015-ben jelent meg. Főhőse Price, egy fiatalember, aki eladja lelkét, hogy partner lehessen egy piacvezető cégben.

A deluxe változat dinamikus színekkel, mutatósabb fényekkel, fejlettebb animációkkal és grafikával, illetve kényelmesebb kezelőfelülettel turbózta fel az alkotást, tavaly pedig megjelent a folytatás, a Distraint 2 is.

A Distraint: Deluxe Edition a GOG Hot Sale akciójában zsákolható be ingyenesen péntek délutánig.

A Majomkirály legendája az Unruly Heroesban

Az egykori Ubisoft-munkatársakból álló Magic Design Studios csodaszép platform-kalandjátékának helyszíne a kínai mitológia világa, melynek felfedezéséhez négyfős helyi, vagy online co-op lehetőség is a rendelkezésünkre áll.

A hangsúly a harcon és a fejtörőkön van. A négy hős mindegyike saját képességekkel rendelkezik, ha egyedül játszunk, váltogathatunk is a karakterek között. Ha nagyon vágynánk a PvP-re, az arénamódban püfölgethetjük barátainkat.

A történet szerint a világ harmóniáját biztosító szent tekercset széttépték, a darabkákat a négy égtáj felé vitte a szél. Különös, ijesztő teremtmények tűntek fel, káosz terjed mindenfelé, így ránk vár, hogy megtaláljuk a fecniket, és szembeszálljunk a szörnyekkel.

Az Unruly Heroes PC-n, Xbox One-on és Nintendo Switch-en érhető el.

Free-to-play lett a Switchblade

A Lucid Games járműves MOBA-játéka augusztus óta van korai hozzáférésben a Steamen, de nem igazán terjedt el: a többnyire pozitív értékelések és a hatalmas áresés ellenére kevés felhasználóval rendelkezett. A stúdió reméli, hogy az ingyenessé válás segíteni fog ezen, és több visszajelzést is kapnak majd.

A koncepció szerint két ötfős csapat próbálja elpusztítani egymás bázisát. Ahogy a műfajban megszokott, fontos az együttműködés, és minden járműnek megvan a maga szerepe, egyedi erősségekkel és gyenge pontokkal.

A Lucid Games jelenleg új roadmapen dolgozik, melyen többek között a most használt motor kicserélése is szerepelhet.

Muszáj kipróbálnotok a forrócsoki-szimulátort!

A Marshmellow Day Spa egyetlen feladattal bíz meg minket: mályvacukrok vagyunk, és létre kell hoznunk a tökéletes forrócsoki-fürdőt a többi mályvacukor számára, hogy kipihenhessék a mályvacukor-lét fáradalmait.

A végtelenül cuki játék három nap alatt készült, vidám, szívmelengető, kihagyhatatlan. Becsületkasszás alapon tölthető le az itch.io-ról.

Idegen trutymóval harcolunk a Creeper World 4-ben

Az egész sorozat középpontjában a világot elnyelni szándékozó, földönkívüli trutyival való hadakozás áll, mely kettős kihívást nyújt a folyamatosan érkező ellenfél és hadigépezetünk fenntartásának logisztikai problémái formájában.

A negyedik epizód fejlettebb fizikai szimulációt használ a trutyi megjelenítéséhez, ráadásul teljesen 3D-s lesz, így talán szélesebb közönség is megismerheti.

A Creeper World 4 megjelenési dátuma még nem ismert, de steames oldala már van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap