indiePon - A mainstreamen túl 77. rész

A mai részben olvashattok például John Romero új játékáról és a szülinapos Doom rajongói klubjáról, a Path of Exile új kiegészítőjéről, vagy egy posztmodern szerepjátékról is.

indiePon - A mainstreamen túl 77. rész

Nemhivatalos Ultimate Doom-folytatás John Romero új játéka

A Sigil bejelentését a Doom 25. születésnapjára, azaz mára időzítették. A játékban kilenc pálya és kilenc deathmatch-szint található, futtatásához szükség lesz az 1993-as eredetire. A limitált kiadás dobozában John Romero fejének replikája is megtalálható egy karóra tűzve…

A Doomból negyed évszázad alatt számtalan folytatás, spin-off, film, képregény és mod nőtt ki, belebetonozva a játékot a popkultúra lexikonjába. Ha csatlakozunk az új, hivatalos Doom rajongói klubhoz, egy exkluzív zombi DOOM Slayer skint kapunk, amit a Doom Eternalben használhatunk fel annak indulása után.

Népszerű a Path of Exile új kiegészítője

A Betrayal DLC elég méretesre sikeredett: új küldetések, képességek, térképek, egységes rejtekhelyek, és sok minden más van benne. Az egyik legfontosabb elem az Immortal Syndicate: a csoport tagjai nekromanciával foglalkoznak, ezt pedig nyilván nem hagyhatjuk. Megállításukhoz a szervezet négy divíziójának tagjait kell levadásznunk, és semmissé tennünk terveiket.

Nem muszáj megölnünk senkit: egyfajta detektívet alakítva kihallgathatjuk őket, alkudozhatunk velük, információkat szerezhetünk a szindikátus felépítéséről, és a következő célpontról. Még árulásra is rávehetjük néhányukat. A vezetőhöz búvóhelyeken, magas rangú tagokon, és rengeteg zsákmányon át visz az út.

A kiegészítő megjelenése után a Path of Exile játékosainak száma egy időben elérte, majd meghaladta a százezret a Steamen, először a projekt történetében, sőt, ha a saját klienst is hozzávesszük, valószínűleg közelebb járunk a kétszázezerhez.

Elektromosság a Rustban

A néhány pszichopata hajlamú felhasználójáról is ismert játék öt éve érhető el, de a favágás, sziklakalapálás, fegyverkészítés, bázisépítés, satöbbi mellé csak most jelent meg az áram is.

Az Electric Anniversary elemeket, kapcsolókat, időzítőket és hasonló bigyókat hozott magával, az elektromossággal pedig lámpákat, órákat, processzorokat, védelmi eszközöket, csapdákat, és még sok minden mást működtethetünk.

Februárban jön az Away: Journey to the Unexpected

Aurélien Regard új, belső nézetes kalandjátékában nem egy harcost, vagy egy hőst alakítunk, hanem egy kisfiút, de nagyszerű barátaink vannak. Az akció-, és roguelite-elemeket rengeteg humor dobja fel, a színes karaktereket meghívhatjuk csapatunkba.

A grafika nagyon cuki, még az ellenfelek is aranyosak. A vidám történetet Kazuhiko Naruse zenéje kíséri.

Az Away: Journey to the Unexpected jövő februárban lesz elérhető PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switch-en.

Itt a PC-s Katamari Damacy Reroll

A játék nem nehéz, és mélységei sem nagyon vannak, de a poénok folyamatosan jönnek benne. A zene is zseniális, főleg akkor fog tetszeni, ha kedvelitek a japán furcsaságokat. A Monkeycraft segítségével mindezt már PC-n is kipróbálhatjuk. Kontroller ajánlott.

A Katamari Damacy Rerollt a Steamen és a Humble Store-ban keressétek.

Visszatér a Blood

A Monolith 1997-es horror-lövöldéjének felújított változatát a Nightdive Studios készíti. A játék hőse az élőholt Caleb, aki a sötét istenen, Tchernoborgon akar bosszút állni, valami 19. századi összezördülés miatt.

Hagyományos és természetfeletti fegyverek, ellenfelek, többféle multiplayer mód, és rengeteg vér vár ránk. A friss verzióban javítják a hangokat és a hálózatkezelést. A megjelenési dátum még nem ismert, de hamarosan bővebb információkra is számíthatunk.

Posztmodern szerepjáték az YIIK

Az Ackk Studios alkotásának új traileréből kiderül, hogy egészen különös kalandban lesz részünk. A történet a kilencvenes évek egy kitekert verziójában játszódik, benne teknőc-szamurájokkal és élő stoptáblákkal.

A harminc órás kampányban platformelemekkel, rejtvényekkel, és minijátékokkal is találkozunk. A harc körökre osztott, a labirintusok vagy a sztoriból nyílnak, vagy véletlenszerűen generálódnak. A középpontban nyolc idegen, egy liftben eltűnő, titokzatos asszony, és a természetfeletti áll, az inspirációt Elisa Lam halála szolgáltatta.

Az YIIK január 17-től érhető el a Steamen.

Valósághű gördeszka-szimulátor a Skater XL

A játékot a Skater című mobilos alkalmazás fejlesztői készítik, de teljes értékű szimulátorról van szó. A térképet valódi nyugati parti helyszínek ihlették, a videószerkesztővel pedig megörökíthetjük legjobb mozdulatainkat.

A korai hozzáférés december 19-én indul a Steamen. Egy arénában gördeszkázhatunk majd, meglesznek az alap játékelemek és mechanikák. Az Easy Day Studios már négy éve dolgozik a projekten, tökéletesítették az irányítást, mostantól pedig szeretnének minket is bevonni a fontosabb döntésekbe.

A WoW a Skyrimban

A Fled1 nevű modder Azeroth in Skyrim – Unofficial Warcraft Expansion nevű modja egy 2012-es elődre épül, mely elérhető a Nexuson, és a lenti videóban bele is nézhettek. Ennek frissítése folyik most, bekerül például Westfall és Scholomance is. A megjelenésre mindenesetre még sokáig kell majd várnunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap