Ilyen teljesítményre képes a Radeon Pro 5600M

A Max Tech munkatársai az elsők között próbálhatták ki, milyen teljesítmény nyújt az új videokártya az előző megoldásokhoz képest. A számok elég jó képet festenek róla.

Ilyen teljesítményre képes a Radeon Pro 5600M

Az Apple számára készített Radeon Pro 5600M mobil videokártya megjelenésével kapcsolatban egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk, most pedig azt is megmutathatjuk, nagyjából mire képes az újdonság előző generációs társához, illetve a gyengébb teljesítményű, de azonos generációban helyet foglaló megoldásokhoz képest. Az említett videokártyák teljesítményét a Max Tech munkatársai hasonlították össze az újdonságéval, az adatok pedig azt mutatják, hogy a 7 nm-es NAVI 12 GPU-val készülő Radeon Pro 5600M nagyjából 50%-kal gyorsabb, mint az eddigi Radeon Pro 5500M.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Radeon Pro 5600M a Geekbench 5 Metal tesztjében 50,1%-kal gyorsabb, mint a Radeon Pro 5500M, viszont a Radeon Vega 48-hoz képest 12,9%-os lemaradásban van. Unigine Heaven alatt a Radeon Pro 5600 M előnye 48,1% a Radeon Pro 5500M-hez képest, plusz ebben a tesztben az újdonság gyorsabb még az 5K-s iMac-ben található Radeon Vega 48-nál is, méghozzá 11,3%-kal.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A fenti teljesítmény ugyan elmarad a NAVI 10 alapú Radeon Pro videokártyákhoz képest, hiába a 2560 stream egység, de ezen kár is csodálkozni, hiszen a TDP keret mindössze 50 W, ahogy az 5300M és az 5500M esetében már megszokhattuk, így a GPU órajele is csak 1035 MHz, míg az ugyancsak NAVI 10 alapú Radeon Pro W5700 már 1930 MHz-es maximális boost órajelen ketyeghet, hála a 205 W-os TDP keretnek. Innen nézve viszont egész jól teljesít a Radeon Pro 5600M. Az új videokártyáról szóló teljes teszt itt látható.

Ezt a videokártyát a Pro 5300M-hez képest egyébként 800 dolláros felárért cserébe kaphatjuk meg, így a 9. generációs hatmagos Intel Core processzorral szerelt 16 hüvelykes MacBook Pro ára 3200 dollár, ami nem kevés. És ez ráadásul még nem is a maximális felszereltség, azaz ezt az árat könnyedén feljebb lehet tornázni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap