Ilyen lett volna a Star Wars 1313

Ilyen lett volna a Star Wars 1313: Boba Fett mint főhős, űrmaffiózók, Coruscant föld alatti alvilága, és még sok sok "volna" egy el nem készült játékból

Ilyen lett volna a Star Wars 1313

Korábban már írtunk a Star Wars 1313-ról, amelynek szomorú sorsáról a Lucas Arts bezárásakor derült fény. Az IGN most elég sok új információt ásott elő a játékról, amely sajnos a kukában végezte (érdemes megnézni a koncepciórajzokat a belinkelt oldalon).

A főhős Boba Fett lett volna, de az E3-as Star Wars Celebration során bemutatott anyagokban cselesen még nem ő látszott, mivel meglepetésnek tartogatták. A sztori a Tattooinon kezdődött, ahol Boba Fett Jabbának dolgozott, még azokban az időkben, amikor még nem volt meg a jól ismert Mandalorian páncélja. Kezdő felszerelését aztán később fokozatosan továbbfejleszthettük volna.

A történet nagy része Coruscant föld alá épített részein játszódott, amely helyet adott a bolygó alvilágának, és melyet az alkotók igen részletesen kidolgoztak. A 1313 az egyik szint és egyben metropolisz neve, melyet maffiacsaládok irányítanak, főhősünk itt is megfordult volna, és egy szökevényt üldözve egy ponton egy másik területre, az 1314-es szintre is eljutott. 1314 egy sötétbe borult nyomornegyed, ahová évek óta senki sem tette be e lábát. A történetben központi szerepet kapott a fűszercsempészet: az 1313 bűnözői tauntaunok belsejébe rejtették az árut, és így juttatták el különböző helyekre, szegény tauntaunok aztán véres véget értek. A sztoriról annyit lehet még tudni, hogy Boba Fettnek volt egy robotkísérője is, aki az elején még az oldalán harcolt, de a történet során később elárulta volna őt.

A fenti E3-as demo alapján is látszik, hogy a játék látványos helyszíneket és Uncharted-szerű platform elemeket tartalmazott, a lövöldözések fedezék mögé bújós rendszerben zajlottak. A játék mellett egy tv-sorozat is készült volna, hasonló témával, a coruscanti maffiacsaládok életével a középpontban.

Az alábbi videóban a fejlesztők mutatják be a játékot és Coruscant romlott alvilágát, amelynek segítségével szép párhuzamot lehet vonni a pokollal. Kár, hogy nem készülhetett el a játék, érdekes lett volna látni a Star Wars univerzum valódi sötét oldalát is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward