Ilyen lesz a multiplayer a Wasteland 3-ban

Az új Fig-frissítés tartalmazza a részleteket.

Ilyen lesz a multiplayer a Wasteland 3-ban

Az inXile Entertainment nemrég bejelentett új szerepjátékának, a Wasteland 3-nak egyik legnagyobb újdonsága a co-op többjátékos mód lesz. Ez gyakorlatilag azt takarja, hogy kettesben együtt dolgozhatunk majd valakivel, de akár egymás ellenében is ügyködhetünk Colorado fagyos vidékein. A legutóbbi Fig-helyzetjelentésben elárulták a részleteket.

Chris Keenan, a játék fejlesztéséért felelős inXile-alelnök által jegyzett posztból kiderül, hogy a többjátékos módot a szóló kampány természetes kiterjesztésének szánják. A multiplayer kampányok mindig az abban résztvevő két játékoshoz lesznek rendelve, ha egyszer elkezdtük őket, nem lehet kicserélni a társunkat valaki másra. Minden játékos saját, független csapatot vezet majd, melyet egy közös Ranger-névsorból állíthatunk össze. Az egyes Rangereket oda-vissza helyezhetjük a két játékos csapatai között, de egyszerre nem lehetnek tagjai mindkettőnek. A csapatok együtt utazhatnak és harcolhatnak, vagy szétválhatnak és egymástól függetlenül dolgozhatnak, melynek komoly befolyása lehet az események alakulására.

Keenan egy példát is felhozott magyarázatképpen. Tegyük fel, hogy megegyeztünk egy csempészbandával arról, hogy némi részesedésért cserébe nem figyelünk majd annyira oda és tisztán tartjuk nekik az utakat. A szóló kampányban ez azt jelentené, hogy időről-időre megérkezik hozzánk a „fizetség”, az alkut fenntartandó. Többjátékos módban előfordulhat, hogy az egyik játékos megköti az imént vázolt egyezséget, a másik azonban – akár ismeri a körülményeket, akár nem – dönthet úgy, hogy megtámadja a csempészeket Colorado lakóinak védelmében. Az egész ahhoz vezet, hogy a csempészek az egyes számú játékos bázisán fogják reklamálni a dolgot, bizonyára nem túl nyugodt hangnemben.

A hasonló szituációk bárminemű megoldása szintén következményekkel jár mindkét játékos részére, akkor is, ha csak az egyikük vesz részt benne. Ugyanakkor néha muszáj lesz együttműködnünk a történet fordulópontjait jelentő küldetésekben, melyek rendszertelenül, a játék legfontosabb pillanataiban tűnnek majd fel. Ha valamelyik játékos nem tud, vagy nem akar tovább játszani, a többjátékos kampány szóló kampánnyá alakítható.

A gyűjtés egyébként remekül halad, túllépték a 2,9 millió dollárt. Ezzel megvalósult az első extra, a 37 Pieces of Flair, vagyis bővülnek a karakterek testreszabhatósági lehetőségei. A következő cél a 3 millió dollárnál életbe lépő beszélő autó. Új Ranger-csapatküldetéseket is bevezettek a közösségi hírverés érdekében, olyan célokkal, mint például a Spitfire és az Emancipator nevű fegyverek. A kampány november 3-ig tart majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward