Shop menü

ÍGY NÉZ KI A FRISSÍTÉSRE VÁRÓ MOBILOK LISTÁJA A ONEPLUSNÁL

A vállalat arról is adott iránymutatást, hogy a számozott modellek esetében éppen hogy állnak a frissítések.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Így néz ki a frissítésre váró mobilok listája a OnePlusnál

Szép lassan kezdik a vállalatok tisztázni, hogy hányadán állnak az Android 13 frissítéssel. Mely okostelefonokra tervezik ezt kiadni, hogyan állnak a fejlesztéssel, és jó esetben arról is beszámolnak, hogy mikor érdemes a frissítés érkezésére számítani. A napokban a Samsung adott ki egy előzetes, de nagyon sok készüléket felsoroló listát, most pedig a OnePlus állt elő egy hasonló lajstrommal, egyelőre sem teljes.

Ahogy a Samsung sem sorolta fel most még az összes olyan Galaxy modellt, amire kiadja az Android 13-at, úgy a OnePlus is csak egy részleges frissítési menetrendet közölt. A számozott OnePlus modellek között nincs hiányzó, a Nord széria tagjainál fedezhető fel foghíjaság jelenleg, de ahogy haladunk előre, a vállalat minden bizonnyal több információt is megoszt majd annak kapcsán, hogy mire számíthatnak a felhasználók.

Galéria megnyitása

A Pixel okostelefonokat követően a OnePlus 10 Pro kapta meg elsőként globálisan az Android 13 operációs rendszert, és még az OxygenOS legújabb kiadása is megfűszerezte azt a frissítést. Már szeptember végén telepíthették az újdonságot a tulajdonosok. Ugyanakkor azóta nem tudni, hogy mi a helyezt ezen a téren. De most a vállalat elmondta, hogy áll a vállalat többi mobiljánál a frissítéssel.

Galéria megnyitása

Már a legtöbb masina számára elérhető a főverziós frissítés nyílt béta állapotban. Ez azt jelenti, hogy aki kellően bevállalós, az dönthet úgy, hogy igénybe veszi, és próbára teszi az újdonságot. Most azonban még lehetnek olyan rejtett hibák, amik adott esetben komoly galibát is okozhatnak, adott esetben adatokat is veszíthet az ember, éppen ezért elsődleges használatban levő okostelefonra sosem ajánlott béta rendszert telepíteni. Az alábbi készülékeknél érhető el jelenleg a nyílt béta:

  • OnePlus 10R
  • OnePlus 9RT
  • OnePlus 9 Pro
  • OnePlus 9 
  • OnePlus 9R
  • OnePlus 8T 
  • OnePlus 8 Pro 
  • OnePlus 8 

Sokkal több „számozott” OnePlus okostelefon nincs is, ami még részesül szoftvertámogatásban, tudniillik a OnePlus 7 széria az idei évben érte el a támogatási ciklusának végét. Az Android 12 frissítés volt az utolsó, ami elérhetővé vált a 2019-ben bemutatott mobilokra. A fenti sorból csak a OnePlus 10T maradt ki, arra is van már béta, de egyelőre zárt, nem nyíltan elérhető.

Galéria megnyitása

A OnePlus a Nord modellek esetében nem nyújt 2 főverziós szoftvertámogatást, legalábbis nem minden esetben. Ami most már biztos, hogy a OnePlus a Nord 2 és Nord 2T okostelefonokat, valamint az eddig megjelent összes Nord CE eszközt, tehát a Nord CE-t, a CE 2-t és a CE 2 Lite-ot frissíteni fogja az Android 13-ra, ezzel együtt pedig az OxygenOS 13-ra. A Nord eszközök teljes támogatását egyelőre még nem közölte a vállalat, a fent említetteknél biztosan több modellre érkezik az új operációs rendszer.

Arról, hogy milyen újításokra lehet számítani, már augusztusban részletesen beszélt a OnePlus.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére