Így működik a Steam Link

A Valve a Steam Link bemutatásával, és némi takarítással készül a Steam-eszközök rajtjára.

Így működik a Steam Link

A Valve ezerrel készül a különböző Steam-eszközök megjelenésére. Az egyik legfontosabb kis kiegészítő a Steam Link lehet, amivel hálózaton belül streamelhetjük majd PC-ről a kütyüre a játékainkat, így azokat viszonylag egyszerűen tolhatjuk például a nappaliban a tévén. A Steam Link beállítása nem éppen agysebészet: rá kell kötni a TV-re, és csatlakoztatni kell a hálózathoz, vagy vezetékesen, vagy anélkül, és már megy is.

Annak ellenére, hogy a Steam Machine-ok, a Steam Link és a Steam Controller hivatalosan csak november 10-én jelenik meg, számos előrendelő már rendelkezik ezekkel az eszközökkel. Akad azonban egy probléma: az ígéretekkel ellentétben jelenleg sem a Steam Link, sem pedig a Steam Controller nem működik együtt a MacOS X-szel. Ezt hamarosan egy szoftverfrissítés keretein belül javítja majd a Valve, addig is azonban az érintetteknek felajánlott kárpótlásként egy The Valve Complete Pack ajándékot: ebben benne van a Valve összes jelenlegi játéka, de jár hozzá a stúdió minden jövőbeli címe is. Nem rossz! Ezzel párhuzamosan a cég kiterjesztette a visszavásárlási garanciáját is ezekre az eszközökre, így azokat 60 napig lehet visszaküldeni (az Egyesült Államokban).

Eközben más módon is készül a Valva a Steam-eszközök áradatára: a Gaming on Linux beszámolója szerint több olyan Linux-kompatibilis játék mellől is eltűnt a SteamOS ikonja, ahol korábban még ott volt. Úgy tűnik, hogy a Valve nem akar olyan játékokat a SteamOS-en, amik működnek ugyan, de nem tökéletesen. A másik ok pedig, hogy a cég alapból letiltja az olyan játékokat a SteamOS-ről, amiknek indításához vagy telepítéséhez külső program kell, például Java, Adobe Air vagy Flash.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward