Így lett Assassin's Creed a Prince of Persiából

Ami eredetileg a Prince of Persia új részének készült, végül abból született meg napjaink legnépszerűbb játéksorozata, az Assassin's Creed.

Így lett Assassin's Creed a Prince of Persiából

Ma már kevesen emlékeznek rá (ennyi epizód, és az évenkénti megjelenés után nem csoda), de az Assassin's Creed eredetileg egy Prince of Persia-epizód lett volna. Valójában a neve is ez volt: Prince of Persia: Assassin.

Miközben a Ubisoft az éppen aktuális PoP-ot készítette, a játék vezető tervezője, a kiadót azóta viharos körülmények között elhagyó Patrice Désilets számára ajánlott egy könyvet a kiadó párizsi elit felügyelőgárdájának vezetője. Ez a könyv nem más volt, mint az Alamut, Vladimir Bartoltól. Désilets ezután fokozatosan kezdett eltérni az eredeti koncepciótól. Számára a Herceg nem egy harcos-kalandor volt, hanem valaki, aki király akar lenni. Éppen ezért gondolta jó ötletnek, hogy a Herceg testőre kerüljön a főszerepbe, aki mindenféle spéci orgyilkos mozdulatot tud, mint később Altair.

Ezt a koncepciót egészen addig elvitték, hogy a játékban végül a Herceg egy kisgyerek lett volna, akit folyamatosan kísérnie kell a testőrnek, és vigyáznia rá. Végül azonban a Ubisoft nem akart úgy kiadni egy Prince of Persia-részt, hogy annak főszerepében nem a Herceg áll, ezért arra kérte Désilets csapatát, hogy találjanak ki egy új címet, és készítsenek ebből az egészből egy teljesen új franchise-t. Így született meg az Assassin's Creed.

Ezzel kapcsoltban láthatunk mindenféle korai felvételt, koncepciórajzot a Did You Know Gaming videójában, és sok más érdekességet is megtudhatunk a sorozattal kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward