Így alakult át az iPhone kínálat

Az Apple kivonta a forgalomból az iPhone X-et, és más modellek is eltűntek a palettáról, amik maradtak, azok viszont olcsóbbak lettek.

Így alakult át az iPhone kínálat

Az Apple tegnap bemutatta az iPhone XS párost és az iPhone XR okostelefont, és az újdonságok érkezésével a vállalat aktuális palettája alaposan átrajzolódott. Néhány készülék alacsonyabb áron érhető el, mint korábban, néhány modell pedig egyszerűen eltűnt az online kirakatból.

A három friss mobilnak az hazai árazásával a debütáláskor megjelent hírünkben részletesen foglalkoztunk. Az olcsónak beharangozott iPhone 300 ezer forinttól indul, a társainak pedig 400 és 440 ezer forintban lett meghatározva az ajánlott fogyasztói ára. Persze minden esetben a 64 GB-os modellekre vonatkoznak ezek az összegek, és a tárhely növelésével alaposan fentebb lehet tornászni a számlát.

Galéria megnyitása
Apple iPhone X

Az Apple-nél az új modellek érkezését sokan azért várják évről évre, mert olyankor a korábbi iPhone generációk ára általában csökken, és most is így alakult ez. Viszont vannak olyan modellek is, amelyeket kivezetett a kínálatából a vállalat. Először nézzük, hogy ezen a fronton mi a helyzet. Az iPhone SE már nincs kint az Apple hivatalos honlapján, tehát ettől az eszköztől búcsút vett a cég. Ez persze nem meglepő, hiszen egy 2016 márciusában elindított modellről van szó. Szintén eltűnt a palettáról az iPhone 6S és az iPhone 6S Plus is, de ez sem nevezhető váratlan lépésnek a cupertinóiak részéről, hiszen ezek még az iPhone SE-nél is öregebbek voltak, éppen három éve debütáltak. Ami igazán érdekes, hogy az Apple eltűntette a felhozatalból az iPhone X-et. A jubileumi okostelefon kevesebb mint egy évig volt a hivatalos kínálat része, és soha korábban nem fordult még az elő, hogy a vállalat ennyi idő után kivont volna a forgalomból egy mobilt. A cég ennek a modellnek valószínűleg nem szerette volna csökkenteni az árát, és mivel majdnem annyiba került, mint az iPhone XS, így nem látta értelmét a megtartásának. Feltehetően tehát igazak voltak azok a pletykák, hogy az iPhone X-nek a gyártása már nyáron leállt.

Galéria megnyitása
Apple iPhone 8 és 8 Plus

No, de nézzük, milyen okostelefonok maradtak a korábbi palettából. Az Apple megtartotta az iPhone 8 és 8 Plus modelleket, és ezekhez már a korábbinál valóban olcsóbban lehet hozzájutni. Az iPhone 8 korábban 265 vagy 322 ezer forintba került (64/256 GB), most viszont már „csak” 240 vagy 300 ezer forintot kell ezekért a megoldásokért leszurkolni. Az iPhone 8 Plus esetében is hasonló mértékben mérséklődtek az árak, a 64 GB-os gép neve mellett a 304 ezer forintos ár helyett 280 ezer forint szerepel, a 256 gigás konfiguráció pedig 361 ezerről 340 ezer forintra ment le. Ezek mellett pedig még továbbra is kapható az iPhone 7 és 7 Plus is. Az iPhone 7 az iPhone SE és 6S kiesésével lényegében a legolcsóbb tagja lett az aktuális kínálatnak. Ezért az okostelefonért tárkapacitástól függően 180 vagy 220 ezer forintot kell kifizetni, míg korábban a 32 GB-os 208 ezer forintba kerül, a 128 gigás pedig 247 ezerért kellette a bájait. Végül olcsóbb lett az iPhone 7 Plus is, ezért a készülékért jelenleg 230 vagy 270 ezer forintot (32/128 GB) kér az Apple, míg az újdonságok érkezése előtt 253 vagy 292 ezer forintba kerültek.

Az árcsökkentést valószínűleg sokan fogadják majd örömmel, azok viszont minden bizonnyal csalódottak lesznek, akik arra számítottak, hogy az iPhone SE vagy éppen az iPhone 6S marad a palettán és még olcsóbb lesz. De az igazi hidegzuhany azokra vár, akik az iPhone X árvágásában reménykedtek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap