Idén kimaradhat az Assassin's Creed

Az új rész Egyiptomban játszódhat, de csak 2017-ben jelenik meg. Valószínűleg idén Watch Dogs 2 lesz helyette.

Idén kimaradhat az Assassin's Creed

Érdekes történések zajlottak le a minap. A 4Chanon megjelent a Ubisoft egy állítólagos munkatársa, aki azt állította, hogy információkkal rendelkezik a következő Assassin's Creed-résszel kapcsolatban, de ami a legfontosabb: azt mondta, idén kimarad a sorozat következő epizódja, és csak 2017-ben jelenik meg.

Alapvetően nem tulajdonítanánk nagy jelentőséget bárminek, ami a 4Chan oldalaira kerül fel, de hamarosan három különálló forrás is megerősítette a Kotakunak, hogy a hír szerintük is igaz, és még a NeoGAF is tudott megerősítést szerezni. Mivel a következő Assassin's Creeddel kapcsolatos pletykák jellemzően elkezdődnek röviddel az előző rész megjelenését követően, tulajdonképpen nem meglepő, hogy már ennyire korán hallunk valamit, az előző ciklusban ilyenkor már rég tudtunk a Victory kódnéven készülő részről, ami végül a 2015-ös Assassin's Creed Syndicate lett.

Itt jön Egyiptom

Akárhogy is, a források azt erősítették meg, hogy a következő Assassin's Creed az ősi Egyiptomban játszódik majd, és Empire kódnéven készül. Elmondásuk szerint a Ubisoft még a 2014-es Unity problémás megjelenése után döntött úgy, hogy a Syndicate mellett párhuzamosan készülő új résznek több fejlesztési időt ad, és inkább kihagy egy évet. Ezzel egyrészt kevésbé fárasztják ki a sorozatot, másrészt pedig több időt hagynak a polírozásra és az újabb részeket kísértő problémák orvoslására - ezeket mi is rendszeresen megemlítettük tesztjeinkben, mint például a lagos, buta irányítást és a nem létező mesterséges intelligenciát.

Azt már a különálló források nem erősítik meg, csak a 4Chan-ra posztoló állítólagos Ubisoft munkatárs írja, hogy a készítők azért döntöttek az ősi Egyiptom mellett (még az ókor előtt), mert minél kevesebb kötöttséget akarnak, így egy olyan helyet és időt választottak, ahonnan viszonylag kevés történelmi dokumentáció maradt fent. Szerinte a sztori az összes Assassin's Creed előtt játszódik majd, még mielőtt akár a templomosok, akár az asszaszinok léteztek volna, és menet közben felmerült egy olyan lehetőség is, hogy át lehetett volna hajózni Görögországba. A posztoló szerint ezt végül kivágták, mert túl nagy lett volna a játék, és a jelenlegi tervek szerint inkább egy trilógiát készítenek ugyanahhoz a karakterhez, mint ahogy történt az Ezio esetében is, így a későbbi részekben mehetnénk majd el Hellászba és aztán Római Birodalomba.

Apró érdekesség, hogy a 4Chan-on rákérdeztek arra, mi a helyzet a sokak által várt Japánban vagy Kínában játszódó epizódokkal. A válasz nem túl pozitív: úgy tűnik, hogy a Ubisoft vezető dizájnerei nem érzik úgy, hogy a játék meglévő mechanizmusai működnének ezekben a környezetekben, és szinte teljesen át kellene alakítani az irányítást, a karakterek animációit és az egyes játékrendszereket. Mivel az Assassin's Creed fejlesztése eleve nagyon drága, szinte lehetetlen lenne egy teljesen új részt megvalósítani egy olyan környezetben, ahol semmit nem tudnak újra használni a korábbi részekből.

Mire számíthatunk idén?

Persze valószínűleg nem véletlen, hogy az ázsiai környezeteket az Assassin’s Creed Chronicles oldalra scrollozós keretein belül kapjuk meg, így azért még az is vigasztalódhat, aki mindenképpen keleti környezetet szeretne.

De ami a "nagy" Assassin’s Creed-folytatásokat illeti, a jelenlegi információk alapján könnyen lehet, hogy idén a Watch Dogs 2-t kapjuk meg helyette. Hogy ne maradjunk teljesen Assassin’s Creed nélkül, a Ubisoft valószínűleg bedob egy nagy gyűjteményes csomagot, felújított részekkel - az legalábbis erre utal, hogy nem olyan régen bejegyeztette a cég az assassinscreedcollection.com webcímet.

Végül pedig nem szabad elfelejteni, hogy most már tényleg úgy néz ki, hogy idén december 21-én a mozikba kerül az Assassin’s Creed-film Michael Fassbender főszereplésével, amiről egyébként van egy friss képünk is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward