Homeworld: A Gearbox beáll a Blackbird mögé

A Gearbox pénzzel is támogatja a korábban Hardware: Shipbreakers néven futó projektet.

Homeworld: A Gearbox beáll a Blackbird mögé

A Gearbox, mint a Homeworld IP új tulajdonosa, belement abba, hogy licencelje a címet a korábbi Relic fejlesztőkből verbuválódott csapatnak, akik a játék szellemi örökösén dolgoztak. A szellemi örökös ezennel átminősült hivatalos folytatásnak. A Polygon jelentése szerint a készülőben lévő játék új címe Homeworld: Shipbreakers.

A megállapodást a múlt héten írták alá a fejlesztőknek szóló PAX eseményen. A Blackbird Interactive és a Gearbox kapcsolata nem merül ki abban, hogy az utóbb említett fél odaadja a Homeworld címet, ugyanis a Gearbox pénzügyi támogatást is nyújt a korábban privát forrásokból futtatott projekthez. Randy Pitchford szerint "még sok-sok millió dollár kellett nekik", amit a Blackbird azonnal el is kezdett használni, ugyanis további munkaerő keresésébe fogtak, hogy gőzerővel fejleszthessék a sci-fi RTS-t.

A Gearbox szokásos módon most is ontotta a vicces nyilatkozatokat, a kreatív vezér, Brian Martel azt mondta, hogy "inkább költöm a cég pénzét arra, hogy segítsem a Homeworld: Shipbreakers létrejöttét, mint hogy elverjem pár szuper autóra". Emellett hozzátette, hogy a Gearbox fejlesztőcsapatai nincsenek felkészülve RTS-ekre, ezért belsőleg úgy sem tudtak volna a címmel mit kezdeni.

A Blackbird feje, Rob Cunningham szerint a Gearbox éppen időben csípte el a Homeworld IP-t a THQ felbomlásánál, éppen akkor mikor ők partnert kerestek, hogy befejezzék a Hardware-t (ez volt a játék eredeti címe). Igazából ők is licitáltak a Homeworldre, de végül nagyon barátságos kapcsolatot alakítottak ki a Gearbox-szal és gratuláltak a győzelmükhöz.

Randy Pitchfordék tehát beálltak az új Homeworld mögé, de közben csinálják az első két rész felújított változatát is. Eddig tehát jól alakulnak a dolgok, az új Homeworld nem is készülhetne jobb helyen, hisz ahogy már említettük, a Blackbird tele van korábbi Relic-es fejlesztőkkel.

További videók, információk és bétajelentkezés a hivatalos honlapon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward