Hódító útjára indult a GeForce GTX 295

Hódító útjára indult a GeForce GTX 295

Az Nvidia két gpu-val ellátott videokártya szörnyetege a mai nap folyamán debütált a CES (Consumer Electronics Show) keretein belül, a kártya, illetve a GeForce GTX 285-ös modell viszont majd csak január 15-től kezdve lesz elérhető a nagyközönség számára.

A termék GT200b GPU-val van ellátva, szám szerint egész pontosan két darabbal bír az újdonság. A GT200b 55 nm-es csíkszélességgel készül, így alacsonyabb áramfelvétel és hőtermelés mellett üzemel, mint GT200-as, 65 nm-es gyártástechnológiával készülő társai. Az alacsonyabb hőtermeléssel és alacsonyabb fogyasztással működő grafikus processzorok jóvoltából készülhetett el az új, két GPU-s Nvidia termék, amelynek segítségével a gyártó szeretné visszahódítani a trónt az AMD Radeon HD 4870 X2-es kártyájától. A két nyomatatott áramköri lapra épülő kártya GPU-i egyenként 240 darab stream processzorral bírnak, a GPU-k egyenként 896 MB, azaz összesen 1792 MB GDDR3-as típusú memóriából gazdálkodhatnak.

Az Nvidia bejelentése után nem sokkal kiderült, hogy az AMD csökkenteni fogja a Radeon HD 4870 X2-es videokártyák árát. A GeForce GTX 295-ös modell 499 dolláros induló áron lesz elérhető, az AMD Radeon HD 4870 X2-es modellje az árcsökkentés után viszont már 449 dolláros áron kerül forgalomba, így a verseny tovább folytatódik a piacon.

A nevesebb gyártó közül az MSI már be is mutatta saját GeForce GTX 295-ös kártyáját, amely teljes egészében az Nvidia referencia dizájnjára épül. A referencia hűtés mellé alap órajelek járnak, így a termék két GPU-ja egyenként 576 MHz-en ketyeg, a shaderek 1242 MHz-en, míg az 1792 MB-nyi GDDR3-as típusú memória 1998 MHz-en üzemel. Az N295GTX-M2D1792 típusjelzéssel ellátott modell január 15-e után kerülhet a boltok polcaira, a termék végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward