Hivatalos FIA autósport lehet a Gran Turismo Sport

Az FIA hivatalosan is ratifikálni akarja a Gran Turismo Online bajnokságát. Ezen kívül is megtudtunk egy rakás érdekességet a játékról.

Hivatalos FIA autósport lehet a Gran Turismo Sport

A tegnapi sajtókonferencián végre megkaptuk azt a bejelentést, amire olyan régóta vártunk: érkezik a következő Gran Turismo. Hogy a Gran Turismo Sport hivatalosan a hetedik rész, vagy csak egy köztes állomás? Nos, arra egyelőre nem tudunk választ adni, mindenesetre úgy tűnik, hogy egy nagyon fontos állomása a sorozatnak, és egy olyan platform, amire a Polyphony Digital építkezni szeretne a jövőben.

Három játékmód

Az biztos, hogy a Gran Turismo Sport három külön játékmóddal érkezik, amik a Campaign, a Sports Mode és az az Arcade Mode. Ez a felállás már eleve más, mint amit a korábbi részekben tapasztalhattunk, így gyanítható, hogy strukturálisan máshogy épül fel az egész játék.

Hivatalos FIA autósporttá válhat a Gran Turismo Online Championship

Amikor tegnap Kazunori Yamauchi mester bejelentette, hogy szorosan együttműködnek az FIA-val, vagyis az autó-motorsportokat felügyelő és képviselő szervezettel, még nem gondoltuk, hogy ez ilyen nagy durranás lesz. Úgy tűnik ugyanis, hogy az FIA hivatalosan is ratifikálni tervezi a Gran Turismo Online Championshipet a szervezet következő nagy ülésén, ami amúgy a World Motorsport Council.

Ha sikerül a ratifikáció, onnantól kezdve a bajnokságokat közvetlenül az FIA fogja menedzselni, hiszen lényegében hivatalosan is "autósporttá" válik, így tulajdonképpen olyan sportok mellé csatlakozik be, mint a Forma 1, vagy éppen a WRC. A különbség persze, hogy itt még jogosítványra sem lesz szükségünk ahhoz, hogy versenyezni tudjunk.

A Polyphony kétféle bajnokságot tervez: az egyik a Nations Cup, ahol a játékosok a saját országukat képviselik, a másik padig a Manufacturers Cup, ahol egy kiválasztott autógyártót.

Élő eSport rendezvények

A Polyphony azon igyekszik, hogy a Gran Turismo minél inkább eSporttá váljon, ennek megfelelően lesznek élő rendezvények is. Első körben ezek a fentebb említett két kupához tartoznak majd, és vélhetően hasonlóra lehet számítani, mint korábban a GT Academy élő megmérettetései.

Ezen kívül nem csak élő, de online események is várhatóak rendszeresen. A Polyphony ugyanakkor igyekszik hangsúlyozni, hogy habár nagy hangsúlyt kapnak az online komponensek a játékban, a Gran Turismo Sport továbbra is teljes értékű, és a sorozat hagyományainak megfelelően élvezhető anyag lesz akkor is, ha csak egyedül játszanánk.

Jobb grafika, fizika és hangok

Ez viszonylag nyilvánvaló. A PS4 hardveres ereje lehetőséget ad a jobb grafikára, és a fizika részletesebb megvalósítására. Ami az igazi örömhír, hogy a PS3-as részek rettenetes hangjai után az audioért felelős alrendszert teljesen átdolgozzák a készítők, az új hangmérnök, Mike Caviezel elmondta, hogy alapjaiban változtatják meg azt, ahogy a játék motorja a hangokat generálja.

Megjelenés?

A hivatalos PlayStation blog megerősítette, hogy a Gran Turismo Sport még 2016-ban megjelenik, a publikus bétateszt pedig jövő tavasszal veszi majd kezdetét. Ezek alapján arra lehet következtetni, hogy valamikor a 2016-os ünnepi szezonban számíthatunk a játékra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward