Hivatalos az Xbox Series S, megvan a magyar ára is

Viszont a specifikációit továbbra sem ismerjük.

Hivatalos az Xbox Series S, megvan a magyar ára is

Néhány órával ezelőtt kiszivárgott néhány kép és egy videó is a Microsoft régóta pletykált olcsóbb konzoljáról, az Xbox Series S-ről. Valószínűleg a hirtelen szivárgás nem véletlen, hiszen a vállalat ma hivatalosan is bejelentette, hogy létezik a konzol, valamint képet is közöltek róla, további információkat pedig a közeli jövőre ígérnek.

Az Xbox hivatalos magyar Facebook-oldala megerősítette, hogy a konzol itthon 113 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül piacra.

Az Egyesült Államokban 299 dollárért kínált masina a valaha készült legkisebb Xbox, ám ennek ellenére a hivatalos szöveg szerint next-gen teljesítményt ígér. Hogy ez pontosan mit jelent, azt egyelőre nem tudjuk, mert specifikációkat sajnos még mindig nem közöltek róla.

Galéria megnyitása

Az eddigi kiszivárgott információk azonban egyöntetűen arról szólnak, hogy egy 4 TFLOPS teljesítményű GPU kerül a konzolba, 10 GB RAM mellett, azonban ugyanolyan 3,6 / 3,8 GHz-es processzort kap, mint a nagyobb Xbox Series X, és az NVMe SSD sem fog hiányozni.

Mindenesetre az a képeken és a videón látszik, hogy a Series S tényleg jóval kisebb, mint a Series X, és a korábbi információknak megfelelően nincs benne lemezmeghajtó. 

Egyelőre hivatalosan még nem erősítette meg a Microsoft, de a képeket és információkat kiszivárogtató források úgy tudják, hogy mindkét új konzol elérhető lesz havidíjas konstrukcióban is, a kisebbik 25 dollárért, a nagyobbik 35 dollárért havonta. Ráadásul azt hallani, hogy a Microsoft ezt a lehetőséget ezúttal globálisan tolni fogja, tehát nem csak egy-két kivételezett piacon lesz elérhető.

A piacra kerülés dátuma egyelőre szintén nem hivatalos, azonban minden megbízható forrás november 10-ét jelölte meg, és hangsúlyozzák, hogy a Series S és a Series X is egyszerre kerül majd piacra a világ jelentős részén.

Eközben a két nagy konzol, az Xbox Series X és a PlayStation 5 árát még mindig jelentette be hivatalosan egyik gyártó sem, és jelenleg nem is igazán sejteni, hogy erre mikor kerülhet sor. Mindenesetre most már körülbelül csak két hónap van hátra a megjelenésig, úgyhogy lassan ideje lenne.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap