Hivatalos: a Windows 8.1 ingyenes frissítésként érkezik

Két érdekes kérdésre is érkezett hivatalos válasz, de a Start gombbal, illetve a Start menüvel kapcsolatban továbbra is titkolózik a cég.

Hivatalos: a Windows 8.1 ingyenes frissítésként érkezik

A Windows Blue első, és egyben utolsó nyilvános bemutató kiadása hamarosan elérhetővé válik, így azt bárki kipróbálhatja majd. A Windows 8.1 néven is emlegetett frissítőcsomag feladata, hogy használhatóbbá tegye a Windows 8-at, ami a Microsoft saját bevallása szerint sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, legalábbis jelenlegi formájában. A kedvezőtlen helyzeten az új frissítőcsomag segíthet.

Eddig hivatalos forrásból nem érkezett hír azzal kapcsolatban, hogy a Windows 8.1 pontosan milyen kondíciók mellett válik elérhetővé, azaz nem lehetett teljes bizonyossággal tudni, ingyenes lesz-e vagy sem. A Microsoft szerencsére nem titkolózik tovább, így már tudható: a Windows Blue valóban Windows 8.1 néven válik elérhetővé, és a Windows 8 felhasználók számára ingyenes frissítőcsomag formájában lesz elérhető. A frissítőcsomagból Windows 8-as és Windows RT változat egyaránt készül, bemutató kiadásuk pedig június 26-án válik letölthetővé. A végleges frissítő csomagot mindkét operációs rendszer esetében a Windows Store-on keresztül lehet majd beszerezni.

A hivatalos információkból az sajnos nem derül ki, hogy a régi vágású, klasszikus Start gomb, illetve Start menü visszakerül-e az operációs rendszerbe, valamint az sem világos, hogy tényleg lehet-e majd közvetlenül az asztalra bootolni. A pletykák szerint utóbbira mindenképpen lesz lehetőség, előbbi, azaz a Start menü azonban nem kerül vissza, csak egy Start gomb, amellyel az asztalról a Start képernyőre ugorhatunk.

A fenti frissítőcsomagon rengeteg múlik, hiszen akit eddig nem győzött meg a Windows 8, a Windows 8.1 megjelenésével csatlakozhat a Windows 8 felhasználók táborába, ha viszont a Windows 8.1 sem hozza meg a kívánt változásokat, akkor végérvényesen elfordulhat az új operációs rendszertől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward