Hideo Kojima új stúdiót alapított, együttműködik a Sonyval

Végre hivatalossá vált: Kojima tényleg elhagyta a Konamit, új stúdiót alapított, és konzolexkluzív játékot készít PS4-re.

Hideo Kojima új stúdiót alapított, együttműködik a Sonyval

Beigazolódott, amire régóta számítottunk: Hideo Kojima "nyaralása" véget ért a Konaminál. A neves játékkészítő ma jelentette be, hogy december 15-től már nem áll szerződésben a kiadóval, és ezzel egy új szakasz veszi kezdetét az életében. "Kreatív dolgokkal fogok foglalkozni, amíg csak élek. Érdekes dolgok jönnek hamarosan" - írja Twitteren Kojima.

Kojima új, független stúdiójának neve Kojima Productions, ez tehát nem változott a konamis időszakhoz képest. Ami viszont változik, hogy az új stúdió azonnal partnerségi kapcsolatra lépett a Sonyval, így az első játékuk csak PS4-re jelenik meg a konzolok közül - így tehát a PC-s megjelenés még nincs kizárva.

"Egy teljesen újfajta kihívást jelent számomra, hogy felállíthatom a saját független stúdiómat, és örülök, hogy ezen az úton a PlayStationnel együtt indulhatok el, hiszen az évek alatt rengeteget dolgoztunk együtt" - nyilatkozta Kojima.

Az együttműködést a Sony Computer Entertainment elnöke, Andrew House jelentette be, és a hivatalos sajtóközleményből el lehet csípni egy-két apróságot. Például azt, hogy Kojima egy teljesen új címen dolgozik majd, és abban reménykednek, hogy egy komoly franchise lehet belőle.

Az mindenesetre biztos, hogy az új stúdió rengeteg munkatársat keres jelenleg, nagyon fontos pozíciókba is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward