Hideo Kojima és Mark Cerny együtt járják a világot

Hideo Kojima, és a PS4-et tervező veterán játékfejlesztő Mark Cerny együtt indultak el a legfrissebb technológiák megtekintésére.

Hideo Kojima és Mark Cerny együtt járják a világot

Mark Cerny nem csak azért legendás az iparágon belül, mert olyan játékok fűződnek a nevéhez, mint a Crash Bandicoot, a Jak and Daxter, a Spyro the Dragon vagy éppen a Ratchet and Clank, hanem azért is, mert ő tervezte a PlayStation 4 és a PS Vita hardveres felépítését. Az úriember nem csak remek játéktervező, de kiemelkedően jó programozó is, és néhány év lemaradást követően most csatlakozott a Twitterre is. Az első bejegyzése némileg meglepő: azt írta ugyanis, hogy Hideo Kojima mesterrel együtt egy világkörüli útra indulnak, hogy tapasztalatot szerezzenek a legfrissebb játékfejlesztéssel kapcsolatos technológiákban.

A páros jelenleg éppen az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol először is a The Order: 1886-hoz és a The Last of Ushoz használt motion capture eljárást vették alaposan szemügyre.

Ezt követően pedig letesztelték a legmodernebb, fotogammetriával dolgozó eljárást is. Ennek a segítségével lehet olyan elképesztően valósághű grafikája a The Vanishing of Ethan Carternek és a Star Wars Battlefrontnak. Kojima még a saját fejét is beszkenneltette, csak úgy poénból.

A kirándulásba még olyan dolgok is beleférnek, mint hogy Hideo Kojima összefut J.J. Abramsszel (alant ők láthatóak), hogy közölje vele, egy új stúdiót alapított. Mert Kojima már csak ilyen.

Ígéretük szerint a további eseményeket mindketten megörökítik majd Twitteren, így ott lehet nyomon követni, milyen irányba tekintget még Kojima és Cerny. A legfontosabb kérdés persze, hogy miért csinálják ezt? Nos, Kojima esetében nem nehéz megtippelni, hogy az új játéka fejlesztésének elején egy kicsit körül akar nézni. Cerny esetében sem zárhatjuk ki, hogy egy új játékot készítsen, hiszen az ő felügyelete alatt fejlesztették a PlayStation 4 egyik nyitócímét, a Knacket, azóta pedig nem tudjuk, min tevékenykedik az úriember. Az is lehet persze, hogy ez a kutatás valamilyen formában fontos szerepet fog játszani a következő PlayStation megtervezésénél, már ha a Sony ezúttal is Cernyt kéri fel a feladatra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward