Heti MMO update: WoW, Conan és Warhammer

WoW: Wrath of the Lich King start;  AoC, Warhammer hírek; LotRO már postázták a Mines of Moriát, Aion: Óriási érdklődés a béta iránt

Heti MMO update: WoW, Conan és Warhammer

Nem volt unalmas a hete az MMO rajongóknak, ugyanis világszerte megjelent a World of Warcraft: Wrath of the Lich King kiegészítője, a Warhammer és az Age of Conan pedig Koreában terjeszkedik (a biztos piac.. :) ), a Gyűrűk Ura Online-os Codemasters az előrendelőknek idő előtt szétküldte a Mines of Moria kiegészítőket (5 nappal megjelenés előtt, november 13.-án érkeztek a küldemények), bár az online nyitás így is 18.-án lesz. Végül pedig hatalmas sikerrel indult Koreában az Aion: The Tower of Eternity bétája, ami igen jó hír, hisz nálunk is nagyon sokan sokat várnak a játéktól. Európában és Amerikában 2009 elején fog indulni, addig is a rajongók csünghetnek a koreai oldalak hírein, de egyet se féljük, sok lelkes fordító van aki a fontosabb híreket késséggel lefordítja az európai tábor részére.

WoW: Wrath of the Lich King nyitány

Rengetegen ott voltak világszerte az eddigi legsikeresebb MMORPG éjféli buliján, amikor a legfanatikusabb rajongók elsőként hozzájuthattak a várva várt példányaikhoz. A nagyobb játéküzletek készültek a hatalmas rohamra és műsorokat szerveztek a várakozó tömegeknek. Itt Budapesten a Westendben az  MM-nél tartatott a "nagy esemény". Jó hangulatban telt az este, Stand up comedy-vel és jelmezfelvonulással. Nagyon sok szerepjátékos lelkületű WoW-os készült saját készítésű jelmezzel, így hát a tengernyi humán közt láthattunk Blood Elfeket, Draeneiket, Élőholtakat, Orkokat és bocikat is.

A buli után persze ne gondoljuk, hogy fáradtan az ágyba dőltek a játékosok, ugyanis nem sokkal később, egészen pontosan 27 órán belül már ünnepelhették is a világ első 80-as szintű karakterét. A maraton győztese pedig nem más, mint Nymh, egy warlock a Drek'thar szerverről, ami egy európai francia nyelvű realm. Gratulálunk neki...!

A tulajdonosa 21 éves és természetesen egy Hardcore guild tagja. Magától érthetődően ő sem segítők nélkül érte el amit elért, ugyanis végig vele volt egy healer (party-n kívül, hogy minden xp-t a warlock kapjon). Állítólag a siker titka a Grizzly Hills térképen rejtőzik, ahol is van egy kripta teli neutral mobokkal (nem támadnak meg) és elég gyors a repop is

(Hamarosan jön a Lich King játékteszt itt az iPon hasábjain)

[bold]

Az AoC és Warhammer szerencsét próbál a távolkeleten[/bold]

Nem sokkal az után, hogy Funcom bejelentette, hogy elindítja az Age of Conan-t Koreában és Kínában, máris megjelent a konkurens Warhammer Online, hasonló törekvésekkel.

"Az Age of Conan távol-keleti megjelentetése már régóta a terveink közt volt. Ez egy nagyon izgalmas, dinamikus piac, és mint tudjuk a koreaiak a világ legaktívabb online játékosai!"

Az Age of Conan májusi megjelenése óta rengeteg kritikát kapott a be nem fejezett end-game tartalma miatt (vagyis annak hiánya miatt), az újrakezdés keleten minden bizonnyal már jobban fog sikerülni, ugyanis nemrég kapott egy jó adag lvl50 körüli játékosoknak szóló tartalmat a játék, egy gigászi patch formájában.

Alighogy végzett az utolsó simításokkal a pvp tartalmon a Funcom, két hétre rá már jött is az Ymir's Pass új külső térkép, amely az AoC eddigi legnagyobb content frissítése volt.

"Az elkövetkezendő hónapokban még több új tartalmat fogunk hozzáadni a játékhoz, beleértve 2 új dungeon-t maximum szintű játékosoknak."

Úgy fest tehát, hogy végre a Conanosok is kezdik felvenni az MMO ipar tempóját, már csak meg kell győzniük minderről játékosaikat, hogy térjenek vissza. Ami pedig a PVP-re specializálódott Warhammert illeti, a jól sikerült nyugati kezdés után minden bizonnyal keleten is megállja majd a helyét.

Következő hírünkben a LotRO kiegészítőjével és az Aion béta indításával foglalkozunk!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward