Hatred - a játék, ahol egy kegyetlen tömeggyilkost alakítasz

A Hatred szembemegy a politikai korrektséggel, és egyszerűen azzal bízza meg a játékost, hogy irtson ki mindenkit, akit lát.

Hatred - a játék, ahol egy kegyetlen tömeggyilkost alakítasz

A lengyel Destructive Creations bejelentette új játékát, mely a Hatred névre hallgat, és... nos, legalábbis érdekes. Tulajdonképpen egy izometrikus, felülnézetes akciójátékról van szó, ahol a játékos egy különös karaktert irányít, aki szimplán utálja az egész emberiséget, és ki akar irtani mindenkit. Ahogy a készítők mondják, ez egy horrorjáték, ahol te alakítod a főellenséget, és mindenki retteg tőled.

"New York állam külső területein kalandozva keresd áldozataidat a szabadon bejárható pályákon. Harcolj a rendvédelmi erőkkel, derítsd ki, mi motiválja a főszereplő gyűlöletét. Gyűjts felszerelést és egyéb dolgokat a halottaktól, hogy elhozd a társadalom végnapjait. Pusztíts el mindent, ami az utadba kerül, és öld meg, aki megzavarja küldetésed... csak az egészet ne próbáld ki otthon, és ne vedd túl komolyan, elvégre ez csak egy játék" - szól a fejlesztők hivatalos nyilatkozata.

A készítők úgy gondolják, hogy manapság túl sok játék akar színes, vidám és politikailag korrekt lenni. Sőt, szerintük néhány játék valamiféle felsőbbrendű művészeti létformává akar válni, ahelyett, hogy egyszerűen csak szórakoztatna. "Valami olyat akartunk készíteni, ami szembemegy ezekkel a trendekkel. Valami olyat, ami egyszerű, igazi szórakozást ad az embereknek. Mi azt mondjuk, hogy igen, ez egy játék, ahol embereket kell ölni, és erre az egyetlen ok, hogy a főszereplő egyszerűen mélyen gyűlöli őket."

A csapat ehhez az Unreal Engine 4-et és a PhysX-et vette igénybe, a grafikát megpróbálják minél minőségibb módon elkészíteni, a fizikának pedig nagy szerepe lesz az irtásban és a kivégzésekben.

Az Epic nem szeretné a logóját a játékon

A játék előzetesében a lengyelek kirakták az Unreal Engine 4 logóját, ami az Epic bejegyzett védjegye, így azt el kellett távolítaniuk a készítőknek. "Az Unreal Engine 4 bárki számára elérhető és használható törvényes keretek között, és az Epic Games semmilyen kreatív kontrollt vagy cenzúrát nem gyakorol az ezzel készített tartalmakon. A videóban azonban egy levédett logó található, és így arra kértük a fejlesztőket, hogy távolítsák el azt onnan, és minden más, a játékkal kapcsolatos marketinganyagból" - szól az Epic hivatalos nyilatkozata.

A stúdió kreatív igazgatója, Jarosław Zieliński elmondta, korábban dolgozott már Unreal Engine-nel, és eddig nem csak lehetőség volt kirakni a logót, hanem a legtöbb esetben egyenesen kötelező is. Azóta azonban megváltoztak az engine felhasználási feltételei, és így a logo felhasználhatósága is, Zieliński azonban saját bevallása szerint ezzel nem volt tisztában, így elnézést kért, és megtette a szükséges intézkedéseket.

Antiszemita, rasszista, neonáci játék?

Ezzel párhuzamosan a Fuck No Videogames egyik olvasója rámutatott néhány érdekes összefüggésre. Először is, szerinte a játék egy "fehér felsőbbrendűséget hirdető tömeggyilkos szimulátor", ahol a "fehér főszereplő színesbőrű civileket gyilkol".

Ami ebben a formában (a játék konkrétan, gyakorlati ismerete nélkül) valószínűleg erős sarkítás lehet, viszont az biztos, hogy a fentebb idézett kreatív igazgató, Jarosław Zieliński a saját Facebook oldalán nyíltan támogatja a lengyel Polska Liga Obrony szélsőséges, nacionalista, jellemzően iszlám-gyűlölettel és anti-emigráns nézetekkel vádolt csoportot. Ezen kívül a fejlesztőcsapatról készült fotón az egyik tag pólóján látható egy történelmi anti-kommunista csoport, a Żołnierze wyklęci felirata, melyet jellemzően összekapcsolnak a Freikorps-szal, az egykori német szélsőjobboldali paramilitáns egységgel.

Persze a fejlesztők civilben vallott politikai és vallási nézetei az ő magánügyük, ezeket nem feltétlenül kell "belelátni" a készülő játékba, erről végleges véleményt és ítéletet valószínűleg majd csak a végleges változat megjelenése és kipróbálása után lehet mondani, egy előzetes kevés hozzá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward