Hatalmas, univerzális processzorhűtő a Deepcool-tól

Hatalmas, univerzális processzorhűtő a Deepcool-tól

A processzorhűtők európai piacán egy új versenyző tűnt fel, amely a Deepcool műhelyében készült. A Killer Whale (gyilkos bálna) névre keresztelt újdonság egy univerzális processzorhűtő, amely halkan és hatékonyan próbálja lehűteni az adott processzort, legyen szó egy Intel vagy egy AMD által készített központi egységről.

A nagyméretű processzorhűtő tehát tökéletesen alkalmazható LGA-775/1156/1366-os, valamint Socket AM2/AM2+/AM3-as processzorokhoz és ahogy az a tegnapi nap folyamán a Noctua közleményéből már kiderült, az LGA-1156-os processzortámogatásból kifolyólag ez a termék LGA-1155-ös Sandy Bridge központi egységekhez is passzolni fog, ugyanis azok a processzorok LGA-1156-os társaikhoz hasonlóan szintén 75 mm x 75 mm-es furatközépponttal rendelkező hűtőt fogadnak. A 154,5 x 143 x 143,5 mm-es mérettel büszkélkedő újdonságra nagyon is illik a neve, ugyanis a nagy mérethez hatalmas súly is társul: a processzorhűtő 1225 grammot nyom a mérlegen. A hat darab hőcsővel és 55 darab, rézből készült lamellával ellátott hűtőn egy 120 mm-es átmérőjű, ledes világítással is rendelkező légkeverő helyezkedik el. A ventilátor a rendszer pillanatnyi terheltségétől függően a percenkénti 800-as és  1800-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, maximális zajszintje pedig 31,8 dB(A) értéket képvisel, ami nem tűnik vészesen rossznak.

A ventilátort gumi rögzítők segítségével szerelték fel a hűtőre annak érdekében, hogy a motor által keltett rezgések ne terjedhessenek át a rendszer egyéb összetevőire. A Deepcool Killer Whale már feltűnt kereskedelmi forgalomban: a nagyméretű univerzális processzorhűtő ára 67 euró. A Killer Whale nikkelezett változata egy ideje egyébként már kapható a piacon, így arról a modellről korábban több teszt is készült, sőt, már a hírben szereplő modellről is tudható, hogy mire képes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward