Hatalmas gondok a Lab Zero Games-nél

Már csak egy tagja van a Lab Zero Games-nek: a tulajdonosa.

Hatalmas gondok a Lab Zero Games-nél

Az elmúlt hetekben talán kicsit csendesebbek voltak a munkahelyi zaklatásos ügyek a videojáték iparban, de természetesen ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne ez továbbra is probléma.

Júniusban írtunk már a Lab Zero Games stúdió fejének egy nagyon rosszul sikerült poénja ügyében, azóta viszont sok minden csúnyaság történt Mike Zaimont és a Zero Labs körül. Jelen esetben konkrétan mindenki elhagyta a stúdiót, aki meg nem, azt kirúgták. A helyzet ugyanis az, hogy Zaimont viselkedése miatt rengetegen hagyták ott a stúdiót az elmúlt időszakban.

Egy szenior animátor például 8 év után döntött úgy, hogy más munkahely után néz, miután leszögezte, hogy fantasztikus csapattal dolgozott együtt, de nem kíván a továbbiakban egy helyen dolgozni a tulajdonos Mike Zaimonttal.

Bejegyzésében az előzményekről is ír. 2019-ben a Lab Zero célja az volt, hogy minden munkatárs kapjon tulajdonrészt a stúdió függetlenedéséből, de ehelyett Mike Zaimont kaparintotta meg a tulajdon 100%-át. Ezzel talán nem is lenne gond, de még abban az évben az új tulaj többször is zaklatta a munkatársait és mint az egymás között készített felmérésükből kiderült, szinte mindenkinek volt egy nagyon kellemetlen története a főnökkel. Ebbe pedig beletartoztak a nemre való megjegyzések, nem kívánt fizikai kontaktusok, szexuális megjegyzések, a munkatársak zaklatása privát vagy publikus módon és személyes információkkal való fenyegetések.

Próbálta a csapat megbeszélni ezt Mike-kal, de miután a csapat realizálta, hogy nem volt ennek eredménye többen felmondtak és augusztus 31. előtt el is hagyták a Lab Zero-t. A művészeti producer szintén egy hosszabb posztban részletezte a távozásának okát.

Mint írja, ő is megunta, hogy nem lehetett jobb körülményeket kialakítani. Teljesen sokkolta őt, amikor a belső vizsgálatuk közben a többiek Mike-kal folytatott beszélgetéseit látta és ezek között szerinte voltak extrém kényelmetlen üzenetek is. Tapasztalta, hogy Mike-kal vannak problémák, de nem tudott arról, hogy ennyire mély a dolog.

Próbálták megoldani a helyzetet, miután ez nem sikerült, megkérték Mike-ot, hogy távozzon. Eredetileg úgy volt, hogy belemegy, de végül szinte már illegális feltételek mellett tette volna meg, így ez elmaradt, így sokakkal együtt a producer is távozott. A Skullgirls játékok jogtulajdonosa, a Hidden Variable és az Autumn Games egy közös közleményben reagáltak az eseményre.

Az álláspontjuk az, hogy teljes mértékben kiállnak az egykori Lab Zero Games munkatársak mellett és mindenkit felkeresnek, hogy szabadúszóként folytathassák a Skullgirls projekt PC-s és Mobilos fejlesztését, egyben pedig bejelentették, hogy megszakítják a kapcsolatot a Lab Zero Games-szel, vagyis Mike Zaimonttal.

Mint írják, a Skullgirls egy éveken keresztül rengeteg fejlesztő által létrehozott projekt, ami nem függ egyetlen személytől, így remélik, hogy a Skullgirls következő fejezete így egy kellemesebb jövőt tartogat mindenkinek. De mi van azokkal, akik tovább maradtak volna? Jelenleg ők is munkát keresnek, hiszen Mike Zaimont kivétel nélkül mindenkit elküldött a stúdiótól.

A Kotakunak adott e-mailes interjúban Zaimont azzal indokolja a döntését, hogy jelenleg a cégnek több az adóssága, mint a bevétele és nem tudná fizetni az alkalmazottakat. Szeretné megoldani, hogy vissza tudjanak térni a most elküldött munkatársak, de jelenleg ez lehetetlen számára.

Úgy néz ki tehát, hogy a Skullgirls és az Indivisible stúdiója alighanem a végét járja, illetve ezek a „leépítések” akár Zaimont fejlesztői pályafutásának végét is jelenthetik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap