Hasonló lenne a Dragon Age: Inquisition és a Mass Effect 3 története?

A játék producere a két darab közötti hasonlóságokról, különbségekről és az Inquisition sajátosságairól beszél.

Hasonló lenne a Dragon Age: Inquisition és a Mass Effect 3 története?

Megnyerni az egymás ellen harcoló frakciók bizalmát és összehozni őket az egész világ létét fenyegető nagy gonosz erő ellen - elsőre úgy hangzik, mintha a Dragon Age: Inquisition a Mass Effect 3 fantasy változata lenne. Cameron Lee, a BioWare producere egy interjúban elmagyarázta, hogy miért nem ugyanaz a két játék története, és betekintést nyújtott az Inquisition rejtelmeibe is.

"Megtörténik ez az esemény, és eluralkodik a káosz a világban, de a Mass Effectben mindig tudtad, hogy mi volt a fenyegetés, mindig tudtad, hogy ott vannak a reaperek. A Dragon Age: Inquisitionben ott van ez az óriási szakadás az égen, és a hatalmas frakciókon és nemzeteken eluralkodik a káosz, és mindez egyszerre történik, ami túl különös ahhoz, hogy véletlen legyen."

"Így a játékosnak nagyobb része lesz abban, hogy felfedje, mi történik. Nem feltétlenül arról szól a történet, hogy megnyerjünk valakit, hogy segítsen a végén a leszámolásban, ennél sokkal összetettebb a dolog."

Lee elmondta, hogy egy karaktert alakítunk, aki nagy erőt képvisel, hiszen az inkvizíció szervezetét vezeti, amely nagy befolyást gyakorol a világ népeire és a különböző frakciókra. A Mass Effectben mi formáltunk frakciókat, de többnyire csak személyes szinten, az Inquisitionben is személyes lesz a befolyásunk, de olyan nagy horderejű döntéseken keresztül, melyek az Inkvizícióra lesznek hatással, és így azon keresztül a világra.

A producer azt is elmondta, hogy az Inquisitionben nagyobb hangsúly lesz az egyediségen ill. a stratégián, és kihangsúlyozta, hogy sokkal nagyobb morális felelősség nehezedik majd a játékos vállára, mint eddig: valóban gondoskodnia kell követőiről, nagyobb beleszólása lesz karakterének cselekedeteibe és külsejének kialakításába is. Az Inquisition sokkal inkább a Dragon Age: Originsre fog hasonlítani, mint a Dragon Age 2-re.

Az Inquisition csapata nemrég multiplayerrel foglalkozó fejlesztőket vett fel, az ezzel kapcsolatos kérdésre Lee kitérő választ adott. Elmondta, hogy a Mass Effect multiplayer része valóban jó, de az Inquisition multi részével kapcsolatban még nem született döntés.

A széria történetében először a Quanari is játszható faj lesz. Hogyan illik ez bele a világképbe? Lee szerint a világban sokan megértik ezt a népet, és vallásukat, így meg lehet indokolni, hogy miért ülhet pont egy Quanari az inkvizíció trónján, ahogy azt is, hogy miért ülhet ott egy elf. Az elfek üldözöttek ebben a világban, így felvetődik a kérdés, hogy hogyan érezne egy emberekből álló nemzet, ha egy elf inkvizítor elegyedne szóba velük.

"Van módja, hogy ezt megoldjuk, David Gaider és az írók keményen dolgoznak azon, hogy összeálljon a kép. Érdekes látni, hogyan alakul."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward