Hároméves pert zártak le a No Man's Sky készítői

Szinte hihetetlen, de a "sky" szó használatával volt probléma a játék címében.

Hároméves pert zártak le a No Man's Sky készítői

A No Man's Sky-t készítő Hello Games a mai napon elárulta, hogy egy három éve zajló pert sikerült lezárnia - egy olyan pert, amiről egészen eddig semmit nem tudtunk, azonban meglehetőségen érdekes.

A probléma ott vetődött fel, hogy a játék nevében benne van a "Sky" szó, ami nem igazán tetszett a brit Sky médiacégnek, akik többek között a Sky News csatornát is készítik, és végül bíróságra mentek a független kis játékfejlesztő ellen.

Szerencsére a végeredmény a Hello Games javára dőlt el: "Bejelentem, hogy hívhatjuk a játékunkat No Man's Sky-nak, és ezzel véget ért három évnyi titkos, teljesen hülye jogi hercehurca" - nyilatkozta Sean Murray, a stúdió vezetője. Azt viszont nem tudjuk, hogy pontosan milyen feltételek mellett fejeződött be a tárgyalás, vagy hogy bármekkora pénzösszeg gazdát cserélt-e.

Az egész ügy tényleg marhaságnak tűnhet, hiszen az "ég" név használatát megtiltani nagyon furcsa, azonban sok jogrendszerben ez működik. Annak ellenére is, hogy nyilvánvalóan a vásárlók nem sok eséllyel fogják összekeverni a Sky vállalatot a No Man's Sky játékkal, főleg, hogy előbbi egyáltalán nem is foglalkozik játékfejlesztéssel, és semmi köze nincs a játékiparhoz.

Ezzel együtt jogosan aggódhatott (és aggódott is az utóbbi három évben) a Hello Games csapata, ugyanis a Sky hasonló módon egyszer már célt ért: akkor a Microsoftot perelték be, és nyertek is, így a redmondiak kénytelenek voltak a Skydrive nevét megváltoztatni Onedrive-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward