Hamarosan indulhat Kínában az Xbox, a Sony is igyekszik

Az Xbox már nagyon közel jár ahhoz, hogy el tudjon indulni a hatalmas kínai piacon, de a Sony sem áll sokkal távolabb ettől a céltól.

Hamarosan indulhat Kínában az Xbox, a Sony is igyekszik

Egy kétnapos kínai IT konferencián beszélt arról a Microsoft egyik alelnöke, Zhang Yaqin, hogy hatalmas léptekben haladnak előre a cég kínai tervei az Xboxszal kapcsolatban, így "hamarosan elindíthatják a konzolt az országban".

Miután a kínai vezetés tavaly úgy döntött, hogy feloldja a külföldi konzolokra vonatkozó eddigi tilalmat, mind a Microsoft, mind pedig a Sony nagy érdeklődéssel fordult a kiaknázatlan piac felé. Az Analysys International felmérése szerint a kínai játékpiac hatalmas, az összes eladás 2013-ban már átlépte a 13,6 milliárd dollárnak megfelelő helyi valutát.

A Microsoft sikeresen állapodott meg az egyik legnagyobb kínai médiacéggel, a BesTV New Media Co-val még tavaly szeptemberben, és közösen helyezték el vállalkozásukat a sanghaji kereskedelmi zónában - a szabályozás szerint ugyanis az itt gyártott konzolok forgalmazhatók Kínában.

Ettől függetlenül a kínai piac meghódítása kemény feladat lesz. Habár egyértelműen létezik egy réteg, ami vevő lenne egy drága játékkonzolra, a legtöbb kínai játékos túlságosan árérzékeny, és a helyi ízlésnek megfelelő tartalmakkal feltöltött, hazai cégek által gyártott kisebb, olcsóbb konzolokat favorizálják - a Huawei például éppen most szeretne egy ilyet gyártani.

Zhang Yaqin mindenesetre megjegyezte, a Microsoft is készül kifejezetten a kínai piacra szánt szoftverekkel a konzolra, tudván, hogy az országban például rendkívül népszerűek a free-to-play játékok.

Eközben a Sonynál

Úgy tűnik, a Sony némileg lépéshátrányban lehet Kínával kapcsolatban, bár vélhetően nem sokkal. A cég hivatalosan is létrehozott egy külön részleget a közös Japán / Ázsia divízión belül, mely a PlayStation-konzolok kínai bemutatásával foglalatoskodik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward