Hamarosan érkezik az Intel új csúcsprocesszora

Az idei év negyedik negyedévében új taggal bővül a Sandy Bridge-E processzorcsalád.

Hamarosan érkezik az Intel új csúcsprocesszora

Az Intel felsőkategóriás Sandy Bridge-E sorozatú asztali processzorai között az abszolút csúcsot a Core i7-3960X modell képviseli, legalábbis jelenleg. A legfrissebb hírek szerint ez a helyzet az idei év negyedik negyedévében megváltozik majd, ugyanis az Intel egy új Sandy Bridge-E sorozatú processzort dob piacra, amely a család leggyorsabb modellje lesz.

A Core i7-3970X típusjelzéssel ellátott központi egység elődjéhez hasonlóan hatmagos felépítéssel rendelkezik majd. A 32 nm-es csíkszélességgel készülő újdonság LGA-2011-es tokozással érkezik és összesen 15 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral gazdálkodik. A repertoárjában mind a Hyper-Threading, mind pedig a Turbo Boost technológia támogatását megtaláljuk. Mivel új zászlóshajóról van szó, így cseppet sem meglepő, hogy a Core i7-3970X szorzózár-mentes kivitelben érkezik. A friss központi egység természetesen a szokásos négycsatornás DDR3-as memóriavezérlőt és a már jól ismert, negyven PCI Express sávot kínáló PCI Express hubot is tartalmazni fogja.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a Core i7-3970X esetében 3,5 GHz-es alap órajelet és 4 GHz-es Turbo Boost órajelet alkalmaznak a gyártó mérnökei. A TDP valószínűleg ezúttal is 130W-os lesz, csak úgy, mint az előd, a Core i7-3960X esetében.

A korábbi gyakorlat alapján most is az látszik legvalószínűbbnek, hogy a Core i7-3970X megjelenésekor nem csak a Core i7-3960X helyét, de annak árát is átveszi majd, így a korábbi csúcsprocesszorhoz olcsóbban lehet majd hozzájutni.

Hogy a Sandy Bridge-E sorozat többi tagjánál is lesz-e árkorrekció? Ez majd idővel kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward