Hamarosan a Micron kezébe kerül az IMFT teljes irányítása

Az Intel tulajdonrészét 1,3-1,5 milliárd dollárért vásárolják ki, a tranzakciót pedig idén októberig nyélbe is üthetik.

Hamarosan a Micron kezébe kerül az IMFT teljes irányítása

Az Intel és a Micron már hónapokkal ezelőtt világossá tette, hogy rövidesen véget ér az együttműködés időszaka, így a közösen üzemeltetett Intel-Micron Flash Technologies névre keresztelt leányvállalat tulajdonosi kör is átalakul: a Micron gyakorlatilag kivásárolja az Intelt a cégből, hiszen erre a 2005-ben megkötött megállapodás alapján lehetősége van.

Galéria megnyitásaA tervezett forgatókönyvről tavaly októberben már írtunk, azóta azonban zajlottak a különböző háttérfolyamatok, amelyek előkészítették a kivásárlást, így most több információ is rendelkezésre áll a dolgok állásával kapcsolatban. A Micron szerint az Intel 49%-os tulajdonrészét 1,3 és 1,5 milliárd dollár közötti összegért szerezheti majd meg, attól függően, hogy végül milyen összegben sikerül megegyezniük az Intellel. Ennek az összegnek a többsége adósságrendezéssel kapcsolatos kiadás, ugyanis a 2019. február 28-i adatok alapján 1 milliárd dolláros tagi kölcsön visszafizetése is szerepel a tranzakcióban, azaz maga az üzletrész csak 300 és 500 millió dolláros összeget tesz ki. A Micron reményei szerint a kivásárlással kapcsolatos ügyleteket idén október végéig sikerül majd lezárni, a folyamat végén pedig még 100 millió dolláros nyereséget is realizálhatnak, ha minden a terv szerint megy.

Az IMFT egyébként egy 2005-ös együttműködés jóvoltából jöhetett létre, amelynek értelmében a Micron kapta az 51%-os többségi tulajdonrészt, valamint jogot is kapott arra, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén kivásárolhatja üzlettársát a cégből. Ezek a feltételek a jelek szerint most már adottak. Az Intel egyébként korábban, egészen pontosan 2012 folyamán már eladta a Szingapúrban és Virginiában található üzemekben szerzett tulajdonrészét a Micronnak, így jelenleg már csak a Utah államban, Lehi városában lévő üzemben van tulajdonrésze, ahol jelenleg csak a 3D XPoint lapkák készülnek.

Az Intel a Microntól beérkező összegből különböző gyárfejlesztéseket hajthat végre, valamint a 3D Xpoint memórialapkák gyártására használható gyártókapacitást is beüzemelheti. Az Intelt egyébként a közös üzem egészen 2020 közepéig láthatja el megfelelő mennyiségű 3D Xpoint memórialapkával, vagyis lesz ideje a vállalatnak felkészülni a Micronnal való szakítás utáni időkre. Az elkövetkező néhány év elég mozgalmasnak ígérkezik, legalábbis erre utal legfrissebb hírünk, amely az Intel félvezetőipari terveiről rántja le a leplet

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap