A Micron kivásárolja az Intelt az IMFT-ből

Az Intel szerint a 3D Xpoint útitervre ez a változás egyáltalán nem lesz hatással.

A Micron kivásárolja az Intelt az IMFT-ből

Az Intel és a Micron által közösen üzemeltetett IMFT hamarosan a Micron irányítása alá kerülhet, ugyanis a vállalat bejelentette, jövőre ki szeretné vásárolni az Intelt, vagyis 51%-os többségi tulajdonrészét 100%-ra kívánja növelni. Erre a Micronnnak minden joga megvan, hiszen a felek által megkötött 2005-ös megállapodás erre lehetőséget ad, az Intel pedig nem gördít akadályt a dolog elé, elfogadja a döntést.

A felek már egy ideje távolodnak egymástól

A két vállalat közötti együttműködés a korábbi jelentések alapján egyre inkább felbomlani látszik. Először a NAND Flash chipekkel kapcsolatos kutatási és fejlesztési együttműködést fejezték be, majd július folyamán a 3D Xpoint memórialapkák fejlesztésével kapcsolatos együttműködés végéről is említést tettek, d ez csak a második generációs lapkák kifejlesztése után ér véget.

Galéria megnyitása

Miután az Intel és a Micron közötti együttműködés lezárul, a Micron teljes tulajdonrészhez szeretne jutni, így az IMFT egyedüli, teljes jogkörű tulajdonosává válhat. A tranzakciót legkorábban 2019. január 1-én indíthatják el, nyélbeütéséhez azonban 6-12 hónapra lesz szükség, hiszen egyebek mellett a hivatalos szerveknek is alaposan tanulmányozniuk kell a szándéknyilatkozatot, illetve a felvásárlás lehetséges piaci hatásait is. Az Intelnek 2019 végéig él a megállapodása, amelynek keretén belül az IMFT-től 3D Xpoint memórialapkákat kaphat, méghozzá kedvező, előállítási költséghez közeli áron.

A 3D Xpoint lapkák egyébként már csak a Utah államban található Lehi területén készülnek, ugyanis a Szingapúrban és Virginia államban található üzemekhez kapcsolódó tulajdonrészeit még 2012 folyamán eladta az Intel a Micronnak. Hogy mi lesz, ha a Micron 100%-os tulajdonrészt szerez az IMFT-ben? A felek tető alá hozhatnak egy megállapodást, amelynek keretén belül továbbra is készülhetnek 3D Xpoint lapkák az IMFT gyártósorain, ám ezekért többet kell majd fizetnie az Intelnek, hiszen már csak bérgyártói rendszerben veheti igénybe az IMFT szolgáltatásait.

Az Intel nem aggódik a folytatás miatt

Galéria megnyitása

A kivásárlás az aktuális információk alapján egy 1,5 milliárd dolláros tranzakció keretén belül történhet majd meg. A változás az Intel aktuális 3D Xpoint útitervét egyáltalán nem érinti, erről a vállalat már hivatalos közleményt is kiadott. Az persze még rejtély, hogy a jövő év végén megszűnő megállapodás után új üzembe költözik-e a 3D XPoint gyártás, vagy új megállapodást írnak-e alá a felek, természetesen új kondíciókkal. Amennyiben nem születik új megállapodás, a Kína területén található Fab 68-as üzemben készülhetnek majd 3D Xpoint lapkák, ám mivel ott jelenleg 3D NAND Flash memórialapkákat gyártanak, mindenképpen igazítani kell majd a termelésen, hogy mindkét terméktípusból elegendő készülhessen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap