Véget ér az Intel-Micron együttműködés 3D Xpoint fronton is

Az Intel és a Micron eltérő üzleti érdekekkel és eltérő igényekkel magyarázza a szakítást, amely után hatékonyabban ki tudják majd szolgálni az általuk megcélzott szegmenseket, hiszen saját igényeik szerint fejlesztik ki a 3D Xpoint következő generációját.

Véget ér az Intel-Micron együttműködés 3D Xpoint fronton is

Az Intel és a Micron közötti kapcsolat már egy ideje lazul, hiszen a felek az év elején arról döntöttek, nem folytatják a 3D NAND Flash lapkákkal kapcsolatos együttműködést, akkoriban azonban még úgy tűnt, ez a „válás” egyelőre nem lesz hatással a közösen fejlesztett és gyártott 3D XPoint memórialapkákra. Nos, mint a napokban kiderült, mégis. A harmadik generációs 3D XPoint memórialapkákat már külön utakon járva fejlesztik majd ki a cégek. Erre azért van szükség, mert az Intel és a Micron eltérő üzleti érdekekkel, illetve szükségletekkel rendelkeznek, amit a közös fejlesztőmunka a továbbiakban már nem képes hatékonyan kielégíteni. A tervek szerint a második generációs 3D XPoint fejlesztése a következő év első felében véget ér, így a közös erőfeszítések is csak eddig tartanak majd.

Galéria megnyitása

Maga a 3DXpoint egyébként egy érdekes és ígéretes termék, ahogy arról már több ízben beszámoltunk. A lapka az Intel térfelén az Optane termékcsaládban kap helyet, a Micron pedig a QuantX termékcsaládot jelölte ki az új nem-illékony memóriatípusnak, ám utóbbi egyelőre egyetlen publikus terméket sem tartalmaz, ami egy kissé meglepő. Főleg azért is, mert a Utah államban, Lehi területén található közös IMFT üzem kapacitását 50-50%-ban használhatja az Intel és a Micron, így ha a Micron is ugyanannyi 3D XPoint memórialapkát termelt, mint az Intel, felmerülhet a kérdés: vajon ki vásárolta fel ezeket? A korábbi adatok szerint a Micron 3D XPoint eladásai meglehetősen kiábrándító képet festenek, ugyanis a cég csak kis mennyiségben tudta értékesíteni ezeket a chipeket, de az nem derült ki, hogy ki a vevő – nincs kizárva, hogy tulajdonostársáról, az Intelről van szó.

Az Optane sorozatú 3DXpoint termékek már elkezdtek maguknak teret hódítani az üzleti megoldások szegmensében, ahol elsősorban alacsony késleltetésükkel és magas terhelhetőségükkel próbálnak érvényesülni. Optane sorozatú termékek persze a klienspiacon is megjelentek, ám ezekből egyelőre még nincs túl sok. Később a DRAM foglalatba illeszkedő Optane DIMM modulok is megjelennek, amelyek első körben csak a szerverek és munkaállomások piacát veszik célba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward