Halo: Spartan Assault

Felülnézetes shooter lesz a Halo: Spartan Assault. Megjelenés júliusban.

Halo: Spartan Assault

A Halo: Spartan Assault felülnézetes shooter, amelyet a Robotron és a Total Carnage inspiráltak. A játék, melyet a 343 Industries és a Vanguard Games (Gatling Gears) közösen készít, PC-re, Surface-re és Windows 8-as készülékekre fog megjelenni júliusban, az amerikai ára 6,99 dollár lesz.

A játék bármilyen gépen fut, amin Windows 8 van és az elmentett játékállást átvihetjük a különböző platformokra. Bár a darab alapvetően érintőképernyős irányításra lett kitalálva, használhatunk hozzá egeret és billentyűzetet is, amennyiben készülékünk ezt támogatja. A PC-s verzió a megjelenés után pár héttel kap majd Xbox 360-as kontrollerhez támogatást.

A darab virtuális stickeket használ, melyek a képernyő két oldalán helyezkednek el. A bal oldalival irányíthatjuk Spartanunk mozgását, a jobbal azt, hogy merre lövünk (finom célzásrásegítéssel). Érintéssel válthatunk fegyvert, és dobhatunk gránátokat, de ugrani nem lehet és nincsenek repülő járművek sem.

A játék története időben a Halo 3 és a Halo 4 eseményei között játszódik, és Commander Sarah Palmer felemelkedését mutatja be. A 25 küldetés mindegyike UNSC Infinity szimuláció, a Covenant elleni csatákkal, az egész kampány kb. két óra játékidőt biztosít. Többfajta küldetés közül választhatunk, vannak kísérgetős, védekező, túlélő és támadó típusok.

Ahogy a Halo 4-ben, a Spartan Assaultban is kiválaszthatjuk, milyen fegyvereket viszünk magunkkal a küldetésekre, és boostokat is használhatunk. Teljesítményünket a rendszer xp-vel jutalmazza, új képességeket nyithatunk meg és új fegyvereket szerezhetünk, ezek között olyanok is lesznek, melyeket először láthatunk a sorozat történetében.

Alapban nem lesz többjátékos mód, de az alkotók indulás után ennek lehetőségét még fontolóra veszik majd, de addig is toplistákkal és heti kihívásokkal csábítják majd vissza a játékosokat. A játékon belül lesz bolt is, amelyben valós pénzért vásárolhatunk egyedi fegyvereket, bónuszokat és egyéb nyalánkságokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward