Halo: Reach megjelenési dátum megerősítve (FRISSÍTVE)

Szeptember 14-én kaphatjuk kezeink közé a Halo univerzum következő játékát, a fejlesztők pedig meséltek egy kicsit a bétáról.

Halo: Reach megjelenési dátum megerősítve (FRISSÍTVE)

Az Associated Press jelentése szerint visszaigazolták a Halo: Reach megjelenési dátumát, ami a korábbi pletykáknak megfelelően szeptember 14-e. A bétában 2.7 millió játékos vett részt, akik összesen 16 millió órát játszottak vele. A Bungie tagjai meséltek is egy kicsit a szerzett tapasztalatokról, a fejlesztők félelmeiről, és arról, hogy ők mire számítottak:

„A béta bőven túlszárnyalta a reményeinket. Az egyetlen amiből ki tudtunk indulni az a Halo 3 bétateszt volt, amiben 800 ezer ember vett részt. Tudtuk, hogy van kint pár millió példány az ODST-nek (ez kellett a bétához), de nem volt semmi konkrét adatunk, amiből megtippelhettük volna hányan fogják kipróbálni a bétát.”

„Még sosem voltunk ekkora nyomás alatt. Ez a legnagyobb Halo játék amit valaha is készítettünk és féltünk, hogy a játékosok belefáradtak egy kicsit a témába. Ezért raktunk új lehetőségeket a játékba, és öröm látni, hogy a közösség mennyire élvezte a játékot, viszont ez egy óriási kockázat volt részünkről, hogy egy készülőben lévő címet kitettünk majd 3 millió ember elé.”

A Halo: Reach az utolsó Halo játék lesz, amit a Bungie fejleszt, nemrég ugyanis aláírtak egy exkluzív szerződést az Activision Blizzarddal, aminek keretében egy új szériát fognak elkezdeni, valószínűleg multiplatform alapokon.

„Eléggé keserédes ez az egész” – vallotta be Marcus Lehto a kreatív igazgató. „Mi hoztuk ezt létre. Ott voltam az első naptól kezdve, 1997-ben, amikor még csak hárman dolgoztunk azon, ami végül a Halo lett. Most itt állunk az eddigi legnagyobb csapattal, amink valaha is volt egy Halo játékon. Élveztük az egészet, de én személy szerint mint a széria vezetője biztos szomorú leszek, mikor véget ér a fejlesztés, és lezárjuk a szériát.”

A Halo: Reach kétségkívül az idei év egyik legjobban várt Xbox 360 exkluzív címe, és a Microsoft is nagy reményeket fűz hozzá, szeptemberben illene a játéknak az eladási listákat vezetnie. Anno 2007-ben az első heti eladások toplistáját a Halo 3 vezette 300 millió dollárral. Ettől a címtől 2008-ban a GTA IV fosztotta meg a maga 500 milliójával, amit csak a Modern Warfare 2 tudott űberelni 550 millióval tavaly. Ezt az óriási számot nehéz lenne megugrani, hiszen az utóbbi két cím nem csak egy konzolra jött ki, de a Halo 3 rekordja könnyen meglehet. Szeptemberben minden kiderül, kíváncsian várjuk a játékot.

Hivatalos honlap infókkal: katt.

UPDATE: a Bungie felpakolt egy videót a béta lezárásaképpen a netre A jó, a nagymenő és a csúf néven, amiben a béta néhány emlékezetes pillanatát örökítették meg.

The Good, The Bad-Ass, The Ugly

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward