Halo 4 az Eurogamer Expón

Frank O'Connor a Covenant szerepéről, a jetpackről és multiplayerről beszélt előadásában.

Halo 4 az Eurogamer Expón

A Halo 3 végén az földönkívűli rosszfiúk csapata, a Covenant úgy tűnt csúfos véget ért, szétesett és megsemmisült. Mit keresnek akkor négy évvel az események után a Requiem bolygón, amely a Halo 4 helyszíne, és miért harcolnak a Prometheanok ellen?

A Halo 3 főnöke, Frank O'Connor az Eurogamer Expón mutatott be pár újdonságot a játékkal kapcsolatban és válaszolt a rajongók és az újságírók kérdéseire. Válaszaiból kiderült, hogy a Prometheanok ellenezték a Covenant jelenlétét a bolygón, innen a harc. Az emberi társadalom és civilizáció egyáltalán nem egységes, rengeteg különböző kultúra és frakció létezik, a játékban a régi Covenantot annak egy különösen burjánzó formáját fogjuk megismerni, akiknek nézetei szinte vallásos jellegűek öltenek a Forerunnerekkel kapcsolatban. Sosem adták fel a reményt, és nagyon nagy volt az örömük, amikor felfedezték, hogy mítoszaik és legendáik egy része legalább igaznak bizonyult. Erre a felfedezésre a Requiemen került sor, meglepő körülmények között. A játékban lesz még pár váratlan fordulat, úgyhogy erről még többet is megtudhatunk majd a kampányban és a Spartan Ops sztoriban is, amelynek ez fontos része.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e Master Chiefnek jetpackje O'Connor igenlően válaszolt. A Reach óta kissé lenerfelték ugyan, és nem pont úgy működik, mint régen, de lesz. A multiplayerrel kapcsolatos kérdésre az alkotó elmondta, hogy most sem lesznek dedikált szerverek, a Halo 4 peer to peer marad, de bizonyos javításokat eszközöltek a régebbi részekhez képest, ami javít a hálózati teljesítményen. A rangsorolt multiplayerről és a rangsorolásról általában akkor fognak többet mondani, ha már közeleg az indulás, de annyit elárult, hogy létezik egy tapasztalati rendszer, amely a Spartan Opshoz és a kompetitív multiplayerhez is köthető. Visszatér a jellegzetes Halós 4-fős kampány, de ezúttal mind a négy játékos a főhős, Master Chief bőrébe bújhat. A matchmaking rendszer gondoskodik arról, hogy olyan játékosokkal kerüljünk össze, akik ugyanott tartanak a multiplayer co-op sztorijában, mint mi. Az alábbi vágatlan videóban a teljes előadás megtekinthető (13: 30-nál kezdődik az előadás, 17:30-nál a bemutatófilm).

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward