Half-Life Alyx gameplay a Tested csapatától

8 különböző szemüvegen próbálták ki a játékot.

Half-Life Alyx gameplay a Tested csapatától

Adam Savage nem ismeretlen a hazai közönség számára, ő volt ugyanis az Állítólag egyik műsorvezetője. A YouTube csapata az Adam Savage’s Tested csatornán sűrűn foglalkozik a virtuális valósággal, hatalmas feliratkozó bázisuknak köszönhetően sokszor ők értesülnek először az ipar újdonságairól is és ők próbálhatják ki először az új dolgokat.

A Half-Life: Alyx-szal kapcsolatban is sikerült exkluzívan közel kerülniük a tűzhöz. A Valve műhelyében az egyik műsorvezető, Norman Chan és a csatorna társalapítója, Will Smith együtt próbálhatták ki a játékot különböző VR szemüvegeken. A Valve eddig a hivatalos videón kívül nem engedett ki semmilyen képanyagot, mert a játék még erősen fejlesztés alatt van és bármikor változhat néhány mechanika. Éppen ezért érdekes az, hogy a Tested csapatának sikerült összegyűjteni párperc játékmenet videót, hiszen sok felhasználót a technikai része nem is érdekli a dolognak, csupán arra kíváncsi, hogy milyen lesz az Alyx.

Zck2020 felhasználó stabilizálta a kézzel vagy egyéb módon felvett felvételeket, amik a háttérben futottak és készített egy 11 perces összevágást a Tested videójából, ezt meg is tekinthetitek alább.

Ha az eredeti videó létjogosultságát nézzük, bizony fontos kérdés az, hogy melyik szemüvegen hogyan fog futni egy ekkora jelentőségű játék. 

A virtuális valóság PC-s piaca jelenleg két nagyobb részre bontható. Az egyik felét az Oculus birtokolja a Rift, Rift S és már a PC-re köthető Quest eszközökkel. A másik fele viszont a nyíltabb SteamVR eszközökből áll, ami minden PC-s szemüveget tárt karokkal vár. Az Alyx Steam exkluzív játékként egyértelműen a SteamVR-t fogja használni, itt viszont több headset gyártó is helyet foglal. A legelterjedtebb eszközök a SteamVR-on az Oculus szemüvegek, utána jön a HTC a Vive-val, majd a Valve Index, Windows Mixed Reality, Cosmos, Pimax és egyéb eszközök tulajdonosait találhatjuk meg.

Természetesen senki nem szeretne kimaradni a mókából és mivel mindegyik szemüveg egy kicsit más akár követésben, akár kijelzőben, akár valami apróságban. Fontos kérdés, hogy a Valve mennyire veszi komolyan a kompatibilitást, hiszen a legtöbb fejlesztő általában csak Riftre, Vive, Indexre és néha WMR-re optimalizál. A Tested videójából pedig kiderül, hogy a Valve eléggé fontos kérdésnek látja a dolgot.

Úgy tűnik tehát, hogy a 2020 márciusában érkező Alyx bármin futtatható lesz és a Valve tényleg komolyan gondolja, hogy közvetlen riválist állít az Oculus Store-ban fellelhető AAA játékoknak, ráadásul a világ egyik legerősebb videojáték franchise-ával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap