Gyors ADATA SSD-k, akár 8 TB-os kapacitással is

Ez természetesen a PCI Express 4.0-s szabványnak köszönhető, az alapokat pedig QLC NAND Flash lapkák adják.

Gyors ADATA SSD-k, akár 8 TB-os kapacitással is

A PCI Express 4.0-s szabvány, amely elsőként az AMD X570-es lapkakészletén keresztül érhető el a klienspiacon, meglehetősen komoly gyorsulást hoz a különböző bővítőkártyák esetében, hiszen a korábbi adatátviteli sávszélesség a duplájára emelkedik. Ebből kisebb-nagyobb mértékben minden bővítőkártya profitálhat majd, de az M.2-es SSD kártyák szegmensében lesz a legfeltűnőbb a gyorsulás. Remek példa erre a Corsair Force családjának MP600-as sorozata, amelynek tagjai akár 4,95 GB/s-os maximális olvasási sebesség elérésére is képesek. A Corsair mellett természetesen egyéb gyártók is belekóstoltak a PCI Express 4.0 előnyeibe: a legújabb példa az ADATA.

Galéria megnyitásaA vállalat új SSD sorozatának tagjai PCI Express 4.0 x4-es csatolófelülettel érkeznek, természetesen m.2-2280-as kivitelben, fedélzetükön pedig már a Silicon Motion SM2267-es vezérlője teljesít szolgálatot. A NAND Flash chipek szerepét feltehetően 96-rétegű 3D QLC NAND Flash lapkák töltik be, amelyekkel akár a 8 TB-os adattároló kapacitás is elérhető. A sorozat természetesen kisebb tagokat is tartalmaz majd.

Az NVMe 1.3-as protokollt használó termékek esetében a vezérlő DRAM alapú gyorsítótárral dolgozik, amit dinamikus SLC gyorsítótár egészít ki. Utóbbi ebben az esetben azt jelenti, hogy a tárhely egészét használhatja a vezérlő SLC alapú gyorsítótárként, majd ha ezt a tárhely-helyzet indokolja, akkor MLC, TLC, illetve végül QLC módban működhetnek a lapkák.

Sebességek terén elég figyelemreméltó adatokról tett említést a gyártó. Az új SSD sorozat – amelynek nevét egyelőre nem árulták el – akár 4000 MB/s-os folyamatos maximális olvasási tempó elérésére is képes, a folyamatos maximális írási sebesség pedig 3000 MB/s lesz. 4K-s véletlenszerű olvasási- és írási feladatok alkalmával a leggyorsabb meghajtók a 400 000 IOPS-os teljesítményszintet is elérhetik – a tényleges teljesítmény az adattároló kapacitás függvényében változhat.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az új SSD-k pontosan mikor válnak elérhetővé, valamint várható ajánlott végfelhasználói áraikról sem érkezett információ

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap