GTA 5 játékmenet előzetes

Az új előzetesből nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy milyen nehéz egy lábat lehúzni a vécén, hanem azt is, hogyan fogunk egyszerre három főszereplőt irányítani.

GTA 5 játékmenet előzetes

A Rockstar végre közzétette a Grand Theft Auto 5 első olyan előzetesét, amelyben már a játékmenetet is láthatjuk. Az új videó segítségével először a játék világába tekinthetünk be, amely Dél-Kalifornia szatirikusabb, őrültebb és vadabb verziója. Ezután a három főhős, Michael, Trevor és Franklin kalandjaival ismerkedhetünk meg kicsit közelebbről.

A sorozat történetében most fordul elő először, hogy nem egy, hanem három főszereplőt irányíthatunk, akiknek a sorsa összefonódik. Játék közben szabadon válthatunk a karakterek között, ha az egyikük bajba kerül, a másik tud neki segíteni, a videóban pl. az egyik felhőkarcolóban túszul ejtett főhőst társa a szomszédos felhőkarcolóból távcsöves puskával menti meg. Ez a fajta együttműködés nagyon feldobja és változatossá tudja tenni a küldetéseket. A képernyő jobb alsó sarkában látható tárcsa segítségével válthatunk a karakterek között, és statisztikáikat (állóképesség, erő, lopakodás, autóvezetői és egyéb szakértelmek) is ott láthatjuk. A bűnügyek végrehajtásánál eldönthetjük, hogy milyen módon hajtjuk őket végre, és milyen társakat viszünk magunkkal.

A küldetések között a térkép segítségével bármilyen pontra rátekinthetünk, és megkukkolhatjuk, mit csinálnak barátaink, ismerőseink. A játék lövöldözős és vadászmechanikája egyenesen a Red Dead Redemptionből származik, de vannak új rendszerek is, mint pl. minijátékok, melyek segítségével teniszezhetünk, biciklizhetünk vagy ejtőernyőzhetünk is. A játékban tőzsdézhetünk, és ingatlanokat is vásárolhatunk. A GTA Online-t, azaz a játék multiplayer részét sajnos még nem láthatjuk ebben az előzetesben, de megígérték, hogy hamarosan jön majd egy új videó, amely bemutatja.

A GTA 5 szeptember 17-én jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra. A PC-s verzióról ill. a következő generációs konzolokról eddig nem esett szó, bár azt talán már biztató jelnek tekinthetjük, hogy a Rockstar ma megjelentetett egy álláshirdetést, amelyben PC-s programozót keresnek legújabb címeikhez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward