Grow Home - újabb "kísérleti" játék PC-re a Ubisofttól

Néhány fejlesztő ismét szabad kezet kapott a Ubisoftnál, az új játékuk pedig két hét múlva meg is jelenik!

Grow Home - újabb "kísérleti" játék PC-re a Ubisofttól

A Ubisoftot sokat lehet szidni mostanában az AAA-kategóriás játékai miatt (meg is tettük), de azt el kell ismerni, hogy Luke Skywalker szavaival éljek: "maradt még benne jóság". A kiadó ugyanis megengedi a fejlesztőinek, hogy egy-egy nagyobb projekt között amolyan lazításképp elengedjék a fantáziájukat, és kisebb, kísérletezős és kreatív játékokat készítsenek. Ilyen projektként érkezett meg többek között a Valiant Hearts és a Child of Light is, és mindkettő fantasztikus volt.

Most éppen a brit Ubisoft Reflections kapott zöld utat egy kis örömfejlesztésre, és ebből született meg a Grow Home. Mindössze nyolcan dolgoztak rajta, annak ellenére, hogy egy nyitott világú játékról van szó, melynek két fontos eleme van: a felfedezés és a mászás. Főszereplőnk a kisgyerekre hasonlító robot, BUD (Botanical Utility Droid), aki azt a feladatot kapta, hogy találjon egy planétát a galaxisban, ahol olyan növény nő, amivel újra oxigént tudnak termelni BUD szülőbolygóján.

BUD megtalálta a bolygót, és hatalmas, Star Plant néven futó növényeket termeszt rajta. A játékos feladata lesz, hogy a növényt tovább növessze, ezzel új magasságokba tudjon elérni a világon belül, és közben learassa a babszerű termést. Amiben mindenképp egyedi lesz a Grow Home, az a mászás, ugyanis BUD kezeit külön-külön irányíthatjuk, az animációját pedig procedurálisan generálja az engine. Ezzel a készítők ígérete szerint olyan szabadságunk lesz a mászásban, amilyet más játékban még sosem tapasztalhattunk.

De nem csak mászás lesz a játékban: ha elértünk egy bizonyos szintet, akkor nekiállhatunk felfedezni, lebegő platformokon ugrálni, és megküzdeni mindenféle különös lényekkel.

A Grow Home grafikája, atmoszférája és hangulata egészen fantasztikusnak tűnik, és a legjobb, hogy már nem is kell rá sokat várnunk: február 4-én ugyanis megjelenik, de egyelőre kizárólag PC-re, azon belül is Steamre!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward