Gőzgépeket jelentett be a Valve

2014-ben érkeznek a Steam Machine-ek, de még idén kipróbálhat egy-egy prototípust 300 Steam felhasználó.

Gőzgépeket jelentett be a Valve

Hétfőn a Valve bemutatta a SteamOS-t, ma este pedig az anno SteamBox-ként beharangozott gépek kerültek a középpontba. Az új név szimplán Steam Machine lett, de a koncepció semmit sem változott. A Valve rengeteg gyártóval tárgyalt az elmúlt hónapokban, így jövőre sok cég fog ilyen gépeket árulni, elég nagy lesz a kínálat és mindenki megtalálhatja majd a neki és pénztárcájának megfelelő eszközt. Méret, zajszint vagy erő, bármi szerint válogathatunk majd, akárcsak a PC piacon. A „gőzgépek” mindegyike SteamOS-t fog gyárilag futtatni.

Mivel 2014 még arrébb van, ezért se képek, se specifikáció, se semmi nincs az érkező masinákról, de a Valve még idén beindít egy bétát a projektjéhez. 300 Steam felhasználónak fognak kiosztani egy-egy prototípust, hogy élesben teszteljék a rendszert, és meghallgassák a visszajelzéseket. Nincsenek extrém bekerülési feltételek, csupán a következő dolgokat kell végigcsinálni.

[list type="unordered"]

[*]Csatlakozzunk a Steam Universe közösségi csoporthoz

[*]Fogadjuk el a Steam hardver béta program feltételeit

[*]Vegyünk fel 10 barátot (ha még nem lenne annyink)

[*]Készítsünk egy publikus Steam közösségi profilt

[*]Játszunk egy játékot Big Picture módból indítva, kontrollerrel

[/list]

A sorrend természetesen mindegy, ha mindent végrehajtottunk, akkor kapnunk kell egy medált, ami jelzi, hogy bekerültünk a kalapba. Október 25-ig van időnk, aztán véget ér a jelentkezési időszak. 30 embert a múltja alapján fognak kiválasztani, a maradék 270-et pedig teljesen véletlenszerűen, így bárkinek van esélye bekerülni.

A Steam vasakkal foglalkozó új oldalon van némi kérdezz-felelek is, amiből pl. megtudhatjuk, hogy nem kell félnünk attól, hogy a Valve azzal próbálkozik majd, hogy exkluzívan SteamOS-re költözik, a mostani Steam kliens marad olyannak, amilyennek megismertük, eszük ágában sincs elhagyni a Windowsos piacot. Nemsokára további információkat kapunk a Valve prototípusáról is, és ha akarjuk, majd letölthetjük szimplán magát a rendszert is, hogy kipróbáljuk otthon.

A legérdekesebb választ az utolsó kérdésnél kapjuk:

„Egeret és billentyűzetet fogok használni a nappaliban?”

„Ha akarod. De a Steam és a SteamOS jól működik a gamepadekkel is. Érdemes lesz azonban figyelni a következő napokban, mert a beviteli eszközök témakörről még lesz mondanivalónk a közeljövőben.”

Nos, innentől kezdve lehet tippelgetni, hogy a pénteki, utolsó bejelentés vajon mit takar.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward