Görbeujjú gamer generáció

Azok a gyerekek, akik túl sokat játszanak videojátékokkal, bizony a mozgásszegény életmód okozta problémákon túl még görbe ujjakkal is kell, hogy számoljanak. ...

Görbeujjú gamer generáció

Azok a gyerekek, akik túl sokat játszanak videojátékokkal, bizony a mozgásszegény életmód okozta problémákon túl még görbe ujjakkal is kell, hogy számoljanak.

A legújabb gamer drámát az NBC25 tárta elénk, a műsorban hallhatunk több specialistát és egy "áldozatot" is megszólalni. Az elkeseredett ex-gamer leányzó meg is mutatja nekünk "szörnyű mutáns mancsait".

"Ránézve a kezekre meg tudnák mondani, hogy milyen idős a tulajdonosuk?" - vetette fel a kérdést az NBC25 riportere Colette Stinger.

                              

A kezek a 15 éves Whitney Leverette-hez tartoznak. A drámai felvezetés után azért valljuk be, annyira nem tragikus a helyzet, mindössze néhány ujjperc görbült el egy kicsit. Elhisszük persze, hogy a fiatal lánynak épp elég probléma lehet ez is, a médiának viszont remek alany, hogy újra felkapják a szokásos " a videojátékok kinyírnak titeket" témát.

Whitney saját bevallása szerint sokat játszott, a napjai nagy részét Nintendo controllerrel a kezében töltötte.

Mike Tomich kutató sok száz hasonló gyerek kezét vizsgálta meg és talált deformált ujjakat. Elmondása szerint ez mind a controllerek nyomkodására vezethető vissza. Dr. Amar Sawar reumatológus és neurológus hozzátette, hogy minél korábban kezdenek a kicsik játszani, annál nagyobb ennek a veszélye, hiszen akkor még könnyebben formálódik, érzékenyebb a kéz is. A műsor lezárásában arra figyelmeztetik a szülőket, hogy 8 éves kor alatt ne engedjék gyermeküket videojátékkal játszani, vagy legalább ne ennyit.

"Bárcsak valaki elmondta volna ezt nekem annak idején, mert most gyűlölök a kezeimre nézni..." - panaszolta el szegény Whitney. "Egyszerűen otrombák..."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward