Google + Softcard = NFC alapú mobilfizetés

A Google felvásárolta a Softcard-hoz kapcsolódó technológiákat és szellemi tulajdont, ami új lehetőségek előtt nyitja meg a kapukat.

Google + Softcard = NFC alapú mobilfizetés

A Google a napokban egy újabb fontos felvásárlást eszközölt, ami ezúttal a Softcard mögött húzódó technológiákat és szellemi tulajdont érinti. A Softcard tulajdonképpen egy vegyesvállalat, amely mögött az AT&T, a Verizon és a T-Mobile áll, célja pedig az, hogy támogassa az NFC alapú mobilfizetést az Amerikai Egyesült Államok területén. Ugyan a Google hivatalos blogján nem esett szó egyértelműen felvásárlásról, csak egy, a partnerkapcsolatnál szorosabb együttműködésre utalt a bejelentés, a Softcard azonban már nem volt ennyire titokzatos: a vállalat elismerte, hogy a Google valóban felvásárolta a Softcard-hoz kapcsolódó technológiákat és szellemi tulajdont.

A Google tehát – megfogalmazása szerint – partnerkapcsolatba lépett három nagy amerikai mobiltelefon-szolgáltatóval, amik a Softcard mögött állnak, a partnerkapcsolat célja pedig nagyon egyszerű: a Google szeretné felgyorsítani a Google Wallet technológia elterjedését, illetve szeretné, ha minél több felhasználó számára lenne elérhető. A Google Wallet tulajdonképpen egy mobilfizetési platform, amely még 2011 folyamán indult hódító útjára. A friss "partnerkapcsolat" jóvoltából minden olyan Android alapú mobileszköz, amelyet a három fent nevezett szolgáltató árusít, és amelyek KitKat vagy újabb mobil operációs rendszert futtatnak, előtelepített Google Wallett appal kerülnek a vásárlókhoz. Ez nagyon komoly lendületet adhat a Google Wallet-nek.

Az amerikai mobilszolgáltatók és a Google közötti új együttműködés egy igen-igen meglepő előrelépés. Korábban a Google és a Softcard közötti versengés hatására elég kellemetlen helyzetek alakultak ki – például a Verizon a Galaxy Nexus esetében nemes egyszerűséggel letiltotta a Google Wallet szolgáltatást. A fenti váltás után érdekes lesz látni, milyen hatást gyakorol majd a mobilfizetés népszerűségére az, hogy mind a Google, mind pedig a nagy amerikai mobilszolgáltatók egyetlen mobilfizetési szabvány mögött sorakoznak fel.

A teljes értékű Google Wallet szolgáltatás egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén működik, de a vállalat már Európa felé is kacsintgat – itt a hírek szerint jó eséllyel az Egyesült Királyságban debütálhat majd elsőként a Google Wallet mobilfizetési rendszer.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward