Google Keep - bemutatkozott a felhő alapú notesz

A Google legújabb szolgáltatása a Drive rendszeréhez kapcsolódóan tartja majd észben a tevékenységeink listáját. 

Google Keep - bemutatkozott a felhő alapú notesz

Néhány nappal korábban egy véletlen okán már pár kép erejéig megtekinthettük a Google Keep online felhasználói felületét, de a Google+-on kiszivárgott információkat hamar eltüntették az illetékesek. Nem kellett azonban sokat várni, hogy a Keep ismét feltűnjön, de ezúttal már hivatalosan.

Az új szolgáltatást platformfüggetlenül használhatjuk majd, lesz egy webes felület és okostelefonokra szánt alkalmazás is tartozni fog hozzá. A Play Store alkalmazás-áruházból telepíthető Google Keep a Google Drive profilunkkal lesz szinkronban, minden jegyzetünk ide kerül mentésre, így ezeket a későbbiekben bárhol egyszerűen visszanézhetjük. Ennek megfelelően az applikáció a telepítését követően megkérdez minket, hogy az okostelefonon alapértelmezetten használt fiókhoz kötjük-e a Keepet, avagy egy új Gmail címet szeretnénk megadni ehhez.

Amint bejelentkezünk, máris feltűnik az összes ide mentett jegyzet, akkor is, ha azokat még webes felületen vettük fel. Ráadásul Push eljárással szinkronizál, így az újdonságok azonnal feltűnnek minden csatlakoztatott készüléken. A Google Keep felülete rendkívül letisztult, tényleg a végletekig a minimalizmusra koncentrálva alkották meg, így a használata minden esetben gyors és egyszerű lesz. Létrehozhatunk sima, kézzel gépelt jegyzeteket, listákat de hangos anyagokat és fotókat is rögzíthetünk. Később pedig ezekhez képeket is hozzáfűzhetünk a galériából, és különböző árnyalatúakra festhetjük őket a jobb rendszerezés érdekében.

Az androidos app három különböző widget létrehozására ad lehetőséget. Az első és leginkább helytakarékos gyors jegyzeteket készítésére szolgál. A másodiknál már a feljegyzések listáját is látjuk, és görgetve böngészhetjük. A harmadikat pedig az Andrioid 4.2 esetében vehetjük igénybe, ez a lezárt képernyőn fog feltűnni.

A próbakörök lefutását követően két hiányosságot fedeztünk fel. Sajnos kimaradt belőle a figyelmeztetési rendszer, pedig a Google Naptárral való összeköttetés nagyon jó lett volna. Valamint elmaradt a frissítés gomb. Ez utóbbi helyett alkalmazzák a Push-t, viszont ez nem működik például akkor, ha nyitva van egy adott bejegyzés két helyen. Példának okáért: ha van egy bevásárlási listánk, és mi szépen kipipáljuk a már meglévő dolgokat, akkor azt mások nem fogják észlelni, ha náluk is nyitott az aktuális jegyzet. Ilyenkor egy egyszerű frissítéssel meglehetne ezt oldani, de erre csak akkor kerül sor, mikor újra megnyitjuk az adott jegyzetet.

A Google Keep használatához az Android 4.0-nak, vagy ennél újabb operációs rendszernek kell a mobilunkon dolgoznia.

Play StoreGoogle Keep

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward