Google Glass - a játékkonzol

A Google minijátékokat készített, hogy felhívja a fejlesztők figyelmét az előttük álló lehetőségekre.

Google Glass - a játékkonzol

A Google szeretné, ha a Google Glass alkalmazások között játékok is szerepelnének, ezért összedobtak pár prototípust, hogy ötleteket adjanak a fejlesztőknek és demonstrálják a platform lehetőségeit. Ezeket a játékokat úgy készítették el, hogy jól működjenek a hardverrel, és kihasználják egyedi képességeit és a dizájnból adódó lehetőségeket. A játékok mindegyike egyszerű látványt és játékmenetet nyújt. A darabok szándékosan rövidek, azért, hogy akkor is belekezdhessünk, ha csak pár perc szabadidőnk van, és bármikor abbahagyhassuk, ha a figyelmünket a való világ felé kell fordítsuk.

A videóban látható első játék címe Balance, lényege, hogy egymásra rakott virtuális tárgyakat kell a fejünkön egyensúlyoznunk. A játékot fejünk mozgatásával irányíthatjuk, a tárgyak mozgását a képernyő segítségével követhetjük nyomon. A teniszjátékban a fejünket kell ütőnek használnunk, a giroszkóp és a gyorsulásmérő érzékeli, hogyan céloztunk és milyen erővel "ütöttük meg" a labdát. A Clay Shooterben agyaggalambokra lőhetünk, a szemünkkel célzunk, lőni pedig hangvezérléssel tudunk - ez a játék különösen mókás lehet egy külső szemlélő számára. A Matcher egy logikai játék, amelyben mintázatokat kell megjegyeznünk, a Shape Splitter pedig a Fruit Ninja egy minimalista változata, amelyben a kezünkkel kell felaprítanunk az előttünk megjelenő síkidomokat.

A játékok a Mini Games Glassware csomagban találhatóak meg, hangvezérlés segítségével a menük megkerülésével rögtön kiválaszthatjuk, melyikkel akarunk játszani. A Google kiemelten fontosnak tartja a hangvezérlés szerepét, mivel minimalizálja azt az időt, ami alatt a szándékból tett lesz.

Lehet, hogy pár év múlva a metrón utazva már nem mobilokra kókadó fejű embereket fogunk látni, hanem Google Glass harcosokat, akik nyakukat tekergetve kiabálják, hogy beng, beng?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward