God of War III: újabb részletek és videó

Sok új információ látott napvilágot a Los Angeles-i God of War III preview esemény alkalmával. A Joystiq-os kollégák pedig nem voltak restek, készítettek egy szép hosszú interjút a God of War egyik szülőatyjával Ken Feldman-nel (többek között).

God of War III: újabb részletek és videó

Sok új információ látott napvilágot a Los Angeles-i God of War III preview esemény alkalmával. A Joystiq-os kollégák pedig nem voltak restek, készítettek egy szép hosszú interjút a God of War egyik szülőatyjával Ken Feldman-nel (többek között).

A játék alapötlete főként 3 ember nevéhez fűződik. David Jaffe, Tim Moss és Ken Feldman voltak azok, akik feljöttek Kratosszal és a görög mitológiával. A játék rendezője Stig Asmussen lett, az ő beleegyezése nélkül nem történik semmi. Feldman munkáját, mint művészeti rendező (art director)  Ő maga a következőképp írja le: „Szeretem azt hinni, hogy az én munkám az, hogy megvalósítsam a rendező elképzeléseit”.

Megkérdezték tőle, hogy mennyiben igaz az, hogy a GoW III a második rész átdolgozott motorját használja. Erre elárulta, hogy ugyan van benne igazság, de teljesen új render és animációsrendszert raktak bele, ami tökéletesen kihasználja a CELL erejét (átírták a motor magját is, hogy az le tudja kezelni az összes SPU-t).

Miután a készítők azzal viccelődtek,hogy Kratos új modellje már önmagában is sok lenne a PS2-nek (5 ezer polygon helyett 20 ezerből áll a karakter, és 3 textúra helyett ~20-at visel magán), akkor rákérdeztek, hogy "Mármint az átvezető animációkban használt modell?" A válasz egy mosoly kíséretében csak annyi volt, hogy nincs olyan, hogy átvezető animációban lévő modell. Amit a trailerben láthatunk az mind valós időben kiszámolt, nem használnak nagyobb textúrákat, nagyobb felbontást, semmit. Szerintük ez azért is fontos, mert így nem szakítják ki a játék közben az embert a fantáziavilágból egy éles kontraszttal (aki játszott az első két résszel, az kb. ugyanazt várhatja film fronton, mint ami ott is volt).

A harmadik epizód teljesen lezárja a trilógiát, így több visszautalás is lesz majd korábbi részekre, és felfedezhetünk majd új kapcsolatokat a sztorielemek között (mint például Pandora Templomában az újkori páncélba öltözött katona hullája).

Ezen kívül szó esett még a PlayStation Home-os területről, ami nincs még eldöntve, hogy lesz e. Ha igen, akkor a játéktervezők egészen biztosan részt vennének a készítésében, illetve inkább felügyelnék azt, mivel nagyon fontosnak tartják a minőségbiztosítást minden téren. Feldman hozzátette, hogy ő egyetlen polygonhoz sem nyúlna, de biztos kezébe venné a művészeti irányítást. Ha bármi egyéb GoW-os áru napvilágot látna, az rajta és Stig-en menne keresztül (pl.: GoW póló, bábu, uzsi táska..). Ugyanígy volt ez a LittleBigPlanet-es Kratos kosztümmel is.

Trailer:

                         

A teljes interjú ittolvasható, a Stig Asmussennel készült pedig itt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward