GLONASS-szal a pontosabb pozíciónálásért

A GLONASS, rövidebb nevén GNSS az oroszok által fejlesztett helymeghatározó rendszert takarja, ami a közismert GPS hálózat egyik komoly alternatívája. Néhány modern okostelefon már a GLONASS műholdjait is képesek felhasználni a pozícionálás során, és a Sony most bemutatta mennyit is ér a GNSS támogatás a valóságban.

GLONASS-szal a pontosabb pozíciónálásért

A GLONASS, rövidebb nevén GNSS az oroszok által fejlesztett helymeghatározó rendszert takarja, ami a közismert GPS hálózat egyik komoly alternatívája. Néhány modern okostelefon már a GLONASS műholdjait is képes felhasználni a pozícionálás során, és a Sony most bemutatta mennyit is ér a GNSS támogatás a valóságban.

A tékrépen két Xperia készülék útvonalát rögzítették, és jól látható, hogy az orosz technológia használata a GPS mellett, jelentősen pontosabb képet ad a készülékünk mozgásával kapcsolatban. Ez nem is csoda, hiszen a GPS 31 műholdas rendszere mellett a GLONASS is 24 saját eszközzel rendelkezik, az okostelefonok pedig párhuzamosan képesek ezeket kezelni, vagyis így már 55 műhold dolgozik majd a kezünkre, ami a japán vállalat elmondása, és mérései szerint 50 százalékkal pontosabb pozícionálást jelent a gyakorlatban.

Az érkező Xperia S és ion modellek mellett az összes Snapdragon S2, valamint S3 családokba tartozó lapkát használó Sony Ericssonok (vagyis az összes 2011-es modell) képesek lesznek kihasználni az orosz műholdak képességeit, de az Apple iPhone 4S és a Samsung Galaxy Note is tökéletesen kezeli az 24 extra pozícionálót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward