Glitch - egy el nem készült játék 10 000 darabja

A Tiny Speck közkinccsé tette ki a Glitch grafikáit, animációit és programkódját

Glitch - egy el nem készült játék 10 000 darabja

A Glitch egy stílusos grafikájú 2D-s, ingyenesen játszható Flash-alapú MMO volt, amely eredetileg 2011 szeptemberében indult, de aztán novemberben újra visszakerült béta státuszba, hogy a fejlesztők kijavíthassák a hibáit. A játék 2012-ben végleg bezárta kapuit, mert nem volt meg a fenntartásához szükséges játékosbázis. A Glitch nagyon ambíciózus volt, és a korlátait feszegette annak, mire képes egy böngészős játék és ez volt bukásának egyik oka.

Az alkotók nem szeretnék, hogy munkájuk kárba vesszen, ezért úgy döntöttek, közkinccsé tesznek mindent: a 10 000 darabból álló gyűjteményben rajzok, animációk, programkódok mind ingyenesen letölthetőek lettek. A Tiny Speck reméli, hogy ezzel hozzájárulhat mások kreatív munkáihoz, és akadnak olyanok, akik örömüket lelik a Glitch örökségében, amely az egyszerű, szórakoztató és időnként abszurd dolgokra épített.

A Tiny Speck alapítója és elnöke, Stewart Butterfield (aki egyben Flickr egyik alapítója is) elmondta, hogy a kiadott anyagok többek között több millió animációs fázist, a világ növény- és állatvilágát és több száz karakter dizájnt ill. effekteket tartalmaznak. Mindez letölthető a játék weboldaláról. Az alábbi videó 10 dolgot mutat be, amivel a játékban szórakozni lehetett. A Tiny Speck csapata nem szűnt meg, de jelenleg épp nem játékon dolgoznak, hanem a Slack nevű csapat kommunikációs szolgáltatáson.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward