GF104 és GeForce GTX 460 információk

Az Nvidia a GF100-as GPU után hamarosan egy újabb grafikus processzorral jelentkezik, amely a kereskedelem fő áramába szánt videokártyákon lesz jelen. A GF104-es kódnévvel ellátott termékről már számtalan pletykát olvashattunk, ám most végre friss, az eddiginél sokkal hihetőbb információk jelentek meg az újdonságról, amely a GeForce GTX 460-as videokártyán jelenik meg először.

GF104 és GeForce GTX 460 információk

Az Nvidia a GF100-as GPU után hamarosan egy újabb grafikus processzorral jelentkezik, amely a kereskedelem fő áramába szánt videokártyákon lesz jelen. A GF104-es kódnévvel ellátott termékről már számtalan pletykát olvashattunk, ám most végre friss, az eddiginél sokkal hihetőbb információk jelentek meg az újdonságról, amely a GeForce GTX 460-as videokártyán jelenhet meg először.

A GTX 460-as modellen elhelyezett GF104-es grafikus processzor egyes részei le lesznek tiltva, így a videokártya számára 336 darab stream processzor (vagy CUDA mag, kinek mi) áll majd rendelkezésre, amelyek 14 Shader Multiprocessorban lesznek jelen (14x24sp). A GPU és a fedélzeti memória között 192-bites adatsín húzódhat. Érdekesség, hogy maga a GF104-es GPU eredetileg 384 CUDA magot tartalmaz, amelyek 16 SM-ben foglalnak helyet, a memória interfész pedig 256-bites lesz, így elég valószínű, hogy idővel GTX465-ökben is feltűnhet a GPU.

A most megismert információk fényében már hihetőek a pár nappal ezelőtt megjelent, GTX 460-as modellel kapcsolatos hírek is, amelyeket fentebb említettünk. Hogy könnyebb legyen követni a GTX 400-as sorozatú kártyák specifikációinak alakulását, készítettünk egy táblázatot is, amely a jelen pillanatban rendelkezésre álló adatokat foglalja össze. Az órajelekkel kapcsolatban az alábbi kép segítségével juthatunk információkhoz. Mivel az értesülések nem hivatalos forrásból származnak, így illik őket távolságtartóan kezelni.

A GTX 460-as modell árával kapcsolatban egyelőre annyi sejthető, hogy a termék 230 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerülhet az üzletek polcaira. Az Nvidia ezzel a lépéssel úgy tűnik, hogy megint el akarja játszani azt, amint a GeForce 8800GT esetében: akkoriban a kártyán a G92-es GPU 128 darab stream processzorából csak 112 volt engedélyezve. A kártya megjelenése után a gyártó gyorsabb G92-es modelleket is piacra dobott, amelyek a GPU-ban rejlő összes lehetőséget kiaknázhatták. Gyakorlatilag ilyen termék volt a GeForce 9800 GTX(+) és a jelenleg is kapható GeForce GTS 250.

A GF104-es GPU alkalmazásával a későbbiekben olcsóbb videokártyák is készülhetnek, amelyek közül egyelőre csak a GeForce GeForce GTX 455 neve merült fel, ami a 200 dollár körüli árkategóriában szállhat majd harcba. Ez utóbbi modell specifikációival kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward