Shop menü

GENDER MEGSZÓLÍTÁST MEGVÁLTOZTATÓ STARFIELD MÓDOT TÖRÖLT A NEXUS MODS OLDAL

Teljesen értelmetlen lépés mindkét oldalról.
Török Roland
Török Roland
Gender megszólítást megváltoztató Starfield módot törölt a Nexus Mods oldal

Egészen érdekes minifelháborodás alakult ki a Nexus Mods oldallal szemben, ugyanis a modok közzétételét segítő weboldal betiltott egy olyan egyszerű Starfield modot, amivel a játékosok képesek voltak kikapcsolni a gender kérdést a karakterkészítőben. 

A szinte teljesen értelmetlen mod egy teljesen értelmetlen tiltás áldozata lett, mert tényleg csak annyiról van szó, hogy a karakter készítő végén nem kérdezte meg a játék, hogy milyen megszólítást szeretne látni a játékos. 

A mod letiltása után a játékos már nem döntheti el, hogy akarja-e, hogy a játék rákérdezzen, hogy she, he, them stb. megszólítással találkozzon-e űrkalandjai során vagy sem. 

A Nexus mod lépése miatt sokan úgy érzik, hogy az oldal a cenzúra irányába tért el és nem szabadna, hogy problémát okozzon egy menü kikapcsolásának lehetősége egy ember saját, már megvásárolt játékában. A modok arra valók, hogy személyre szabott élményt kínáljanak, ezt viszont ezek a lépések ellehetetlenítik. 

A Nexus Mods szerint viszont ők bármikor dönthetnek úgy, hogy egy mod nem fér bele, márpedig ők ilyen modokat nem akarnak tárolni a szervereiken. Ez szerintük nem egy politikai kinyilvánítás, de a diverzitási törekvések törlése a játékból már nem fér bele náluk. 

A problémakör látszólag mindkét oldalon teljesen értelmetlen, hiszen tényleg csak egy menü elem kikapcsolásáról van szó. Az, hogy kinek és miért hiányzik egy ilyen mod az életéből, mit ér el vele, ha a karakter készítő végén nem lesz ott a megszólításra vonatkozó kérdés nem tudni, ahogy azt sem, hogy mégis kiknek az érdekeit védte a lépéssel a Nexus Mods egy offline, saját gépen futtatott játékban.  

Mindenesetre a Nexus mods nem először törölt szerintük kellemetlen modokat, korábban például a Spider-Man Pride zászlóit lecserélő módosítást is törölték a szervereikről, szintén hasonló felháborodást okozva.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére