GeForce 190.38-as driver WHQL minősítéssel

Az Nvidia hivatalos weboldalán új meghajtóprogram jelent meg, amely az egy héttel ezelőtti béta verziós szoftver immáron WHQL minősítéssel is ellátott végleges változata. A GeForce 190.38-as verziószámmal ellátott újdonságot 32- és 64-bites Windows Xp, Windows Vista és Windows 7 operációsrendszerekhez egyaránt el lehet érni.

GeForce 190.38-as driver WHQL minősítéssel

Az Nvidia hivatalos weboldalán új meghajtóprogram jelent meg, amely az egy héttel ezelőtti béta verziós szoftver immáron WHQL minősítéssel is ellátott végleges változata. A GeForce 190.38-as verziószámmal ellátott újdonságot 32- és 64-bites Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációsrendszerekhez egyaránt el lehet érni.

A friss meghajtóprogrammal új energiagazdálkodási séma is elérhetővé vált a GeForce 9-es vagy újabb videokártyák esetében. Az újítás az Nvidia Power Management Mode nevet viseli és kétféle beállítást tartogat a felhasználók számára: az egyik az Adaptive, míg másik a Prefer Maximum Performance  elnevezést viseli. Az Adaptive mód az alapbeállítás, amely lehetővé teszi, hogy a GPU az adott program igényeit mindig a lehető legkevesebb energia felhasználásával elégítse ki. Az új megoldás a régebbi 3D-s játékok esetében az videokártyát alacsony energiafelhasználási módban járatja, amennyiben a szoftvernek nincs szüksége a teljes 3D-s teljesítményre. Az adaptív mód a lehető legjobb egyensúlyt biztosítja a teljesítmény és az energiafelhasználás között.

A Prefer Maximum Performance mód esetében az adott videokártya GPU-jának maximális teljesítményét használhatjuk ki. Ez a mód globálisan alkalmazható minden 3D-s szoftverre, de készthetünk egy alkalmazás profilt is a Program Settings menüpont segítségével, ahol megadhatjuk az egyes szoftvereket, amelyeket maximális teljesítmény mellett szeretnénk futtatni.

Az energiagazdálkodással kapcsolatos fejlesztések mellett a CUDA technológiával kapcsolatos frissítésekkel is jelentkezik. Az új driver jóvoltából a 64-bites videó kódoló szoftverek támogatása is megérkezett, emellett a CUDA alkalmazások mostantól a többkártyás rendszerek GPU-it is munkára tudják fogni. A változások között szerepel az OpenGL 3.1-es technológia, valamint az is, hogy két klónozott megjelenítő esetén a rendszer overlay támogatást is nyújt. A friss meghajtóprogram esetében számos Windows 7, Windows XP és Windows Vista operációsrendszereket érintő hiba is kijavításra került, ezekről az adott operációsrendszer nevére kattintva, a kiadási nyilatkozatból juthatunk részletesebb információkhoz.

Az új szoftvert az Nvidia hivatalos weboldaláról tölthetjük le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward