Gears 3: 3D és szigorítás...

...azoknak akik kiszivárogtatták a kampányt és spoilereztek nyilvános fórumokon.

Gears 3: 3D és szigorítás...

Kezdjünk először a jó hírrel. Az Xbox 360 exkluzív Gears of War 3-ban lesz opció 3D megjelenítésre, jelentette be a fejlesztő Epic Games. Annak idején mikor kijött a Gears 1 büszkék voltak arra, hogy sok helyen az ő játékukkal demonstrálták a HD megjelenítést. A 3D még kiforratlan technológia, de úgy érezték, hogy most sem maradhatnak el, ők is az úttörők közt akarnak szerepelni.

Már akad pár Xbox 360 játék mely tartalmaz 3D támogatást, beleértve a Crytekes Crysis 2-t és a Treyarch féle Call of Duty: Black Ops-ot, de az Xbox 360 így is el van maradva a PlayStation 3-tól, nem képes olyan szintű 3D-re mint a Sony masinája, aminek az egyik alapja a kisebb sávszélességű HDMI csatlakozó. Egyszerűen nem tud kitolni HDMI 1.4-es térhatású 3D-t 1280x1470-es felbontáson (amiben tulajdonképpen ott van a két 720p-s kép). Ehelyett az Xbox 360 külön lerenderel két képet és besuvasztja őket egy 720-as framebufferbe. Így működik a Gears 3 technológiája is. Emiatt persze adni kell a felbontásból és néhány helyen kicsit kockásabb is lesz a cucc, de nem feltűnően. Legalábbis ezt ígérik a fejlesztők.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a 3D behozatalára irányuló döntés a fejlesztési fázis kellős közepén született, így nem volt módunkban előröl kezdeni az egész dizájn felépítését, hogy az illeszkedjen ehhez. Mondhatjuk, hogy utómunkás (post-process) 3D-t kapunk emiatt, így lesznek jelenetek, amiket sokat kellett kozmetikázniuk, de a legtöbb helyen azért nagyon szépen működik majd.

A jövőre nézve jó hír, hogy a következő XDK (Xbox Fejlesztői Csomag), már komolyabb hangsúlyt helyez a 3D támogatásra és magasabb natív felbontást ígér a technológiához. "Mi a jelenlegi helyzethez fejlesztjük a játékot" - tette hozzá a producer Rod Fergusson.

 

Most pedig evezzünk kissé borúsabb témák irányába. Bizonyára sokan hallottatok már (rosszabb esetben láttatok) az internetre kikerült kampány spoiler videókról, amik rengeteg rajongónak tették már tönkre az élményét, a sztorival kapcsolatos részletek miatt.

Az Epic állítása szerint nyomon követi és jegyzi azokat, akik összeköthetőek ezekkel a videókkal és szöveges kiszivárogtatásokkal. "Nagyon szorgalmasan járunk utána, hogy levegyenek minden ilyen anyagot és felhívtuk a rajongók figyelmét is, nehogy megörökítsenek valami ilyesmit... nyomon követünk mindenkit, aki mégis megteszi. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez milyen következményekkel járhat" - nyilatkozta Fergusson az Edge magazinnak.

"Van egy beépített bannoló rendszerünk, amivel azonosíthatunk bizonyos embereket. Akik nem voltak elég okosak abban, amit csináltak, azokat könnyen érheti meglepetés szeptember 20-án, amikor nem tudnak majd játszani a játékkal, mert kitiltottuk őket."

A múlt hónapban az Epic hatósági segítséggel elkezdett nyomozni az ügyben és kijelentette, hogy a kiszivárgott anyag nem felel meg a végleges játék élményének. Az egyik legrosszabb tapasztaltuk az üggyel kapcsolatban az volt, mikor videós csevegő konferenciát tartottak és egy rosszindulatú figura bejött a csatornára és caps lockkal elkezdett spoiler tartamú üzeneteket "kiabálni", ezzel megpróbálva több ezer rajongónak elrontani a játékát.

"Ha nem becsülöd a közösséget és nem tartod semmire az élményt, akkor mi sem tartunk semmire téged. Inkább kiveszem az egyetlen rohadt almát a kosárból és biztosítok zavartalan szórakozást mindenki másnak" - nyilatkozta letörten és dühösen az egyik fejlesztő.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward