GC2015: Nyitott világú RPG lesz a Scalebound

Jóval több van a Scaleboundban, mint az eddig gondoltuk. Hideki Kamiya az álmai szerepjátékát szeretné elkészíteni.

GC2015: Nyitott világú RPG lesz a Scalebound

A Microsoft GamesCom konferenciáján először láthattuk akció közben a Platinum Games által készített Scaleboundot, viszont a bemutató alapján nehezen lehetett belőni pontosan a játék stílusát és műfaját. Az látszott, hogy a harc és a sárkányunkkal való együttműködés fontos szerepet kap benne, és az is látszott, hogy néhány szerepjátékos elem is helyet kapott benne, de ezek alapján még lehetett volna akár a Hideki Kamiyától és csapatától mostanában megszokott, kicsit felbővített hack&slash is.

Nos, a legfrissebb beszámolók szerint nem ez a helyzet, a Scalebound ugyanis egy teljesértékű szerepjáték lesz, nyitott világgal. A történet szerint Draconis földjén járunk, amit áthat egy különös, pulse néven futó erő. Ettől kapja az erejét Drew, a főhős, és ettől néz ki olyan különösen a világ a maga lebegő szikláival, és elvadult lényeivel.

Drew maga egyébként 20 éves, és a jelenkori Földről érkezett ebbe a világba, ami megmagyarázza, miért hord magán Beats fejhallgatót, és miért beszél olyan szlenggel, mint egy mostani tinédzser. Különös módon azonban a lelke kapcsolódik egy sárkányhoz. A sárkány Thuban az utolsó példány a fajtájából, és Drew-val közösen indulnak el egy hatalmas kalandra, hogy megmentsék Draconis világát egy gonosz birodalomtól. A kettejük kapcsolata elég viccesnek tűnik, ugyanis nem mindig jönnek ki egymással.

A Platinum Games kiemelte, Drew egy jóval törékenyebb főhős, mint mondjuk Bayonetta vagy Raiden a korábbi játékaikból. Nem ajánlatos vele folyamatosan beugrani a legnagyobb veszélyek közepébe, ilyen esetekre van ott ugyanis a sárkány. A helyzet viszont nem egyszerű: a sárkánynak megmondhatjuk, hogy hova menjen, de hogy aztán mit fog csinálni, azt már ő dönti el, nem mindig hallgat az utasításokra.

Ettől független persze Drew sem gyenge, főleg az emberi ellenségekkel tud hatékonyan megküzdeni. Meg persze segíti őt a sárkányosított karja, amivel mindenféle különleges képességre tesz szert, így például tudja gyógyítani Thubant is, fel tud vele kapaszkodni nagyobb ellenségek hátára, és hasonlók. Minden bevitt sebzés után Drew energiát kap, és ha eléggé feltöltődik, akkor egy kis időre ő maga is át tud alakulni sárkánnyá. Ilyenkor egyrészt annyira erős lesz, hogy még a nagyobb vadakkal is meg tud küzdeni, másrészt pedig néha-néha egy kis könnyítést jelenthet a játékosnak a kisebb ellenségekkel szemben.

A Platinum Games képviselője a GamesComon elmondta, a Microsoftnak köszönhetően tovább tudtak lépni a korábbi játékaik által képviselt stílustól, és megvalósítani egy igazi, nyitott világú szerepjátékot - ami egyébként a Microsoftnak is hiányzik a first party portfoliójából. Számíthatunk inventoryra, lootolásra, felfedezésre, NPC-k által uralt várásokra, gyűjtögethető és elkölthető pénzre, rendes játékbeli gazdaságra, tehát tulajdonképpen mindenre, ami egy jó (keleti stílusú) RPG-hez kell.

Ezen kívül Thuban is komolyan fejleszthető és testreszabható lesz. Eleve megváltoztathatjuk majd a bőrének színét, mintáját, de akár teljesen más sárkánymodellt is választhatunk a helyére. Adhatunk rá egyre több és több páncélzatot, ami ugyan nagyobb védelmet ad neki, viszont csökkenti a sebességét. Még azt is megszabhatjuk, mit okádjon ki magából, és a tűz, valamint a jég mellett számos más opció lesz.

A legendás Hideki Kamiya végül egyébként még azt nyilatkozta, hogy a Scaleboundot azóta el akarja készíteni, hogy rengeteget játszott a '80-as évek szöveges alapú szerepjátékaival, ahol a hasonlóan hatalmas, sárkányok ellen vívott csaták még csak a képzeletünkben léteztek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward