Gamescom 2013: Microsoft sajtótájékoztató

ID@Xbox: program független fejlesztőknek, FIFA 14 jár a konzolhoz Európában, folytatódik a Fable széria, dedikált szerverek a COD: Ghostshoz és még sok más érdekesség

Gamescom 2013: Microsoft sajtótájékoztató

A Microsoftnak nem lesz élő streamje a Gamesconról

A Microsoft sosem volt rendszeres vendége a Gamescomnak, utoljára 2005-ben vettek rajta részt az Xbox 360 bemutatásából kifolyólag. Idén az Xbox One az oka megjelenésüknek, és ígéreteik szerint minden eddiginél nagyobb standon fogják bemutatni az új konzolt és a játékokat. Phil Spencer, a Microsoft Studios főnöke viszont már a múlt héten leszögezte, hogy nem fogják élőben közvetíteni sem az eseményeket, sem a Gamescom előtti sajtótájékoztatójukat. Ezt a következőkkel indokolta:

"Az a szép a bemutató alakulásával kapcsolatban, hogy az otthon tartózkodó emberek is láthatják majd. Ennek valószínűleg nem a streaming lesz a módja, mert az olyan lenne, mintha egy olyan partit néznének, amin nincsenek jelen. Úgyhogy azt fogjuk csinálni, hogy az egész napi anyagból kis részleteket ragadunk ki, és ezeket az Xbox Wire-ön közzétesszük."

Graeme Boyd Xbox közösségi manager hiába borzolta idegeinket az alábbi Gamescomos kedvcsinálóval, amelyben a live szó is elhangzott - úgy látszik ez csak azokra vonatkozott, akik valóban ott vannak a Gamescom idei helyszínén, Kölnben.

Na de nézzük, mivel örvendeztetett meg minket a Microsoft a Gamescom előtti zárt ajtók mögött megtartott sajtótájékoztatóján!

ID@Xbox: kiadói program független fejlesztőknek

A Microsoft olyan kezdeményezést indít független fejlesztők számára, melynek segítségével saját maguk adhatják ki játékaikat. A rendszer kialakításához több mint 50 indie fejlesztővel konzultáltak, és ennek eredményeképp megszületett az ID@Xbox névre keresztelt program. Az új szabályok szerint minden regisztrált fejlesztő két ingyenes devkitet kap, melyek teljes egészében kihasználják a konzol erejét, a felhőalapú szolgáltatásokat, a Kinectes és az Xbox Live eszközöket, melyek közé tartozik többek között az Xbox SmartGlass, a multiplayer, az öcsik, és a Gamescore is.

Az ID@Xbox Programra augusztus 20-tól lehet jelentkezni a www.xbox.com/id oldalon. Akinek a jelentkezését elfogadják, az regisztrált Xbox One fejlesztő lesz. Ezt a státuszt azok a független fejlesztők fogják kiemelt fontossággal megkapni, akik már letettek valamit az asztalra. A jelentkezés ingyenes lesz, és ahogy az Xbox 360-nál is, itt sem kell fizetni a jóváhagyási procedúráért és a játékfrissítésekért.

A fejlesztőket egy globális támogatói csapat fogja segíteni, melyet az ID@Xbox igazgatója, Chris Charla vezet, aki a velük való személyes kapcsolattartásért lesz felelős. A felmerülő kérdésekre a közösségi menedzserek fognak gyors és pontos válaszokat adni.

A független fejlesztőket leginkább az foglalkoztatja, hogyan fogják az Xbox One felhasználók megtalálni a játékaikat. A Microsoft azt mondta, hogy a játékok mindegyike az Xbox One Store-ban lesz megtalálható, és olyan "ügyes" kereső eszközöket lehet majd könnyen megtalálni őket, mint a Kinectes hangirányítás. A Trending segítségével mindenki láthatja, mivel játszanak a többiek, és konzol olyan játékokat fog a felhasználónak ajánlani, amelyekről a már játszott darabok alapján úgy gondolja, hogy érdekelheti. Ezen kívül ott lesznek a szerkesztők által választott és ajánlott darabok, ill. a játékmenetről feltöltött filmeket nézegetve is új címekkel ismerkedhetnek meg a játékosok. Maguk a fejlesztők is alkothatnak speciális eseményeket az öcsik és kihívások segítségével.

A program bevezető fázisa idén ősszel indul, de hosszútávon a Microsoft azt tervezi, hogy bármelyik Xbox One konzolt devkitként lehet majd használni, így a hobbi programozók is életre kelthetik ötleteiket.

Xbox One játékokkal kapcsolatos bejelentések

Európában az Xbox One előrendelői FIFA 14-et kapnak ajándékba a konzolhoz (digitális változatban, amíg a készlet tart). Kérdés, hogy ez a "másodrendű" országokra is vonatkozik-e, ahol az Xbox csak később fog megjelenni. A FIFA 14 Ultimate Team Xboxos verziói exkluzív legendás focistákat fognak kapni. Minden legendának egyéni statisztikái lesznek, melyeket a karrierjük csúcsán mutatott teljesítményük alapján határoztak meg az alkotók. A véletlen határozza meg, melyik legendás játékost kapjuk FIFA 14 Ultimate Team Gold Packunkhoz.

Az új bejelentések között szerepelt a Fable széria legújabb része, a Fable Legends, melyet a Lionhead fejleszt. A SmartGlass kompatibilis játékban lesz 4 fős ko-op és egy online Albion, ahol eldönthetjük, hogy hősként vagy főgonoszként szeretnénk eltölteni napjainkat. A sztori 400 évvel az első rész előtt fog játszódni, a mesés Hőskorban. A SmartGlass integráció lehetővé teszi, hogy egy másik játékos a főgonoszt játssza és csapdákat állítson a 4 hősből álló csapatnak. A főgonosz felülnézetből fogja látni a dolgokat. A megjelenés dátumát még nem közölték, valószínű, hogy a játék még nem lesz kész az Xbox One indulásakor.

A Call of Duty Ghosts Xbox One csomag exkluzív tartalmakkal fog érkezni, és olyan extra pályákkal, melyek először Xbox Live-on lesznek elérhetőek. Az új konzolnak lesz olyan változata is, amely a játékkal együtt lesz csomagolva. A felhőnek köszönhetően a játéknak dedikált szerverei lesznek Xbox One-on. Az új Search and Destroy játékmódban halálunkkor egy taget dobunk, melyet ha társaink felvesznek, feléleszthetnek minket, de ha ezt egy ellenfél találja meg, akkor kiesünk a játékból. Az alábbi előzetesből a másik új játékmódot, a Cranket ismerhetjük meg, amelyben ha legyőzünk egy ellenfelet erősebbé válunk, de ha 30 másodpercig nem ölünk meg senkit, felrobbanunk.

A Ubisoft már dolgozik a Kinect-exklizív verekedős játék, a Fighters Uncaged folytatásán, melynek címe Fighter Within lesz és Xbox One-ra fog megjelenni. A darabban lesz offline és online multiplayer támogatás, és az ígéretek szerint jobban ki fogja használni a Kinect által nyújtott lehetőségeket, mint Xbox 360-as elődje, melynek irányítása finoman szólva is katasztrofális volt.

Xbox One játékokkal kapcsolatos bejelentések - folytatás

A Minecraft fejlesztője, a Mojang fogja kiadni a Cobalt című 2D-s platform lövöldözős darabot Xbox 360-ra és Xbox One-ra. A 16-bites korszakot idéző kompetitív multiplayer játékot a svéd indie csapat, az Oxeye fejleszti, alfa verziója már elérhető PC-re és Macre.

A PopCap két legnagyobb, közeljövőben megjelenő játéka, a Peggle 2 és Plants vs. Zombies: Garden Warfare Xbox One-ra fog érkezni először. A Peggle 2 novemberben, az Xbox One megjelenésekor már kapható lesz. A Plants vs. Zombies: Garden Warfare csak valamikor jövőre fog megjelenni.

Az ingyenesen játszható Killer Instinctben maximum hat karakterünk lehet, hogy hány van, az attól függ, mennyit vásárolunk, alapban egy jár az ingyenesen letölthető darab mellé. Az extra harcosok darabja 4,99 Euróba fog kerülni. Megvásárolhatjuk a Killer Instinct Combo Breaker pakkot is, amelyhez alapban hat karakter jár, ennek ára 19,99 Euró lesz, és az indulás utáni DLC-khez korai hozzáférést biztosít. A Microsoft szerint a Killer Instinct Ultra Edition lesz a legjobb vétel, amelyben a fenti pakk tartalmán felül még kiegészítő csomagok és extra ruhák is vannak, ill. az eredeti Killer Instinct arcade játék is.

Végezetül álljon itt annak a 23 játéknak a listája, amelyek az Xbox One megjelenésekor megvásárolhatóak lesznek a konzolra (lehet számolgatni az exkluzívokat):

Assassin's Creed 4: Black Flag

Battlefield 4

Call of Duty: Ghosts

Crimson Dragon

Dead Rising 3

FIFA 14

Fighter Within

Forza Motorsport 5

Just Dance 2014

Killer Instinct

LEGO Marvel Super Heroes

Lococycle

Madden NFL 25

NBA 2K14

NBA LIVE 14

Need for Speed: Rivals

Peggle 2

Powerstar Golf

Ryse: Son of Rome

Skylanders: Swap Force

Watch Dogs

Zoo Tycoon

Zumba Fitness: World Party

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward