GamesCom '09 - EA sajtótájékoztató

Star Wars: The Old Republicot, a Dragon Age, és még Cevat Yerli is elmélkedik a jövőn... Lássuk az EA felhozatalát!

GamesCom '09 - EA sajtótájékoztató

Az idén először megrendezésre kerülő GamesCom kiváló lehetőség a kiadóknak, hogy rövid távú terveiket részletesen ismertessék a publikummal. Ezúttal az EA volt a soros, és nem is tétlenkedett, mert elég szaftos anyaggal jelent meg a színen.

Az első és legdöbbenetesebb a Star Wars: The Old Republic volt, mely minden téren túlszárnyalja az elképzeléseket. Az összes NPC-nek saját kerettörténetet és hangot ígértek, mi több, a játék teljes angol, német és francia (!) szinkronnal el lesz látva, ami nem kis szó. Sajnos látni már nem sokat engedtek, mert csak a tavalyi trailert játszották le, de ennek ellenére is érezhető volt a Star Wars hangulat. Elrontani innét már-már lehetetlen.

Sajnos nem volt új trailer, de ez még mindig impresszív

Bemutatásra került még a Battlefield: Bad Company 2 is, amit szerényen "a legjobb multiplayer FPS-nek" nevezett a cég. A megjelenési dátumot is kitűzték, ami március 5-e, így már izzíthatjuk a kontrollereket, pláne, hogy bővül a járművek felhozatala, és a rombolásért felelős motor is lépett egy teljes verziószámot.

Battlefield: Bad Company 2 E3 trailer - az újra még várunk...

Kint volt a Dragon Age: Origins is, ami most is jól mutatott a trailereken. A BioWare nagyon beindult mostanában, mert ha az újonnan leadott Origins trailer (megjelenése később várható) még nem volna elég, akkor várhatunk a Mass Effect 2 infómorzsákra is.

Az extravagáns játékairól ismert Tim Schaffer legújabb agymenése, a konzol exkluzív Brütal Legend szeptember 17-én demóváltozatokat kap a PS Store-ra és az Xbox Live!-ra, így akik zúznának egy kis metált, már tekerhetik is a hangerőt. Bejelentették továbbá, hogy az istenkáromló marketinggel megátkozott Dante's Inferno 2010. február 9-én és 12-én (USA és EU) kerül a polcokra.

Végezetül büszkélkedtek még az NFS: Shift-tel, melynek játékélménye egészen ígéretes. A grafika még mindig nagyon szép, és a megjelenésen sem csúsztattak, így ha minden igaz, akkor idén ősszel birtokba is vehetjük saját példányainkat.

Habár nem az EA konferenciájának keretein belül, de megtartotta saját beszédét a Crytek alapítója és igazgatója, Cevat Yerly is. Yerly prezentálta kicsit a CryEngine 3.0-t, majd áttért a jövő fejlesztéseire és a következő konzolgenerációra. Állítása szerint utóbbi 2012 előtt nem várható, ám ha az évben se jön ki, akkor elképzelhető, hogy "nagyon sokat várat még magára". Ezen felül elmondta, hogy bár a CryEngine 3.0 hatalmas előrelépés, az igazán új engine megérkezésére az új konzolokig várnunk kell. Azok pedig "minél később jönnek, annál jobba nekünk". Egyébként a Crysis 2 is nemsokára bemutatkozik, állítólag csütörtökön.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward